Foto Tirol Werbung

Skipistes in Tirol alweer geopend

Foto Tirol WerbungEr kan weer geskied worden in Tirol. Dankzij de vroege en vele sneeuwval van afgelopen zondag en maandag ligt er op de Oostenrijkse gletsjers genoeg sneeuw zodat de skipistes daar alweer geopend zijn. Andere skigebieden volgen in november.

Op de Hintertuxer Gletsjer kan het hele jaar door worden geskied, maar er is nu al twintig kilometer aan piste klaargemaakt en er zijn zeven skiliften geopend. Er wordt verwacht dat andere liften ook snel in bedrijf zullen worden genomen. De officiële opening staat gepland voor het weekend van 30 september tot 2 oktober. 

Ook op de Söldener Gletsjer kan al geskied worden, hoewel de officiële opening er gepland staat voor 7, 8 en 9 oktober. De Stubaier Gletsjer is woensdag geopend en de officiële opening zal daar op 21 oktober volgen.

Op de Pitztaler Gletsjer kan al op drie pistes geskied worden. Vooral daar kan men goed profiteren van de gevallen sneeuw, vanaf deze week zijn de pistes geopend. Op de Kaunertal Gletsjer moet men nog een paar dagen geduld hebben. Op 24 september wordt het skiseizoen daar geopend en zullen ook de skiliften weer werken. Bij goede sneeuwcondities zullen meer liften volgen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden