Genomineerden Avonturier van het jaar

Stem op de Avonturier van het jaar

Genomineerden Avonturier van het jaarElk jaar speurt National Geographic opnieuw de wereld af op zoek naar de grootste avonturiers. De genomineerden maken kans uitgeroepen te worden tot ‘Adventurer of the Year’. Dit jaar viert de prijs zijn tienjarige bestaan. In dit jubileumjaar kijkt National Geographic hoe het de oud-winnaars nu vergaat. Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer een aantal nieuwe genomineerden. Wie zijn dit jaar de uitverkorenen en wat doen zij? Wie belichaamt het avontuur volgens jullie het meest? Stemmen kan via www.ngadventure.com.

Wasfia Nazreen

Activist en bergbeklimmer

Activist Nazreen combineert haar strijd voor een menswaardig bestaan voor Bangladeshi-vrouwen en –kinderen met haar passie voor bergbeklimmen. Op de hoogste berg van elk continent plantte zij een vlag van haar thuisland en haalde zij geld op voor haar project Ösel Foundation, waarmee ze de patriarchale cultuur in Bangladesh hoopt te doorbreken.

Ueli Steck

Alpinist

Bergbeklimmer Steck beklom in zijn eentje één van de gevaarlijkste en meest legendarische pieken van de Himalaya die al meerdere mensen het leven heeft gekost: Annapurna. Tijdens zijn trip verloor hij zijn camera, handschoen en bijna zijn leven.

Erik Weihenmayer en Lonnie Bedwell

Kajakkers

De kajakkers Weihenmayer en Bedwell peddelden meer dan 320 kilometer in hun kajak over de Colorado River in de Grand Canyon. Nu hebben al meer mensen dit gedaan, maar zij konden vertrouwen op hun ogen. Weihenmayer en Bedwell niet, zij zijn beide blind.

Tommy Caldwell

Alpinist

Bergbeklimmer Caldwell beklom de Cerro Fitzroy, een 3375 meter hoge berg gelegen in Patagonië op de grens van Chili en Argentinië. Rotsen en winden van orkaankracht maakte hem het leven zuur, maar toch slaagde hij.

Matt Stoecker, Travis Rummel en Ben Knight

Filmmakers

De filmmakers Stoecker, Rummel en Knight maakten een film over de lange geschiedenis van de Verenigde Staten met dammen en de afbraak daarvan. De film DamNation brengt dammen onder de aandacht van het grote publiek en laat zien hoe een ecosysteem weer herleeft bij de afbraak ervan.

Aleksander Doba

Kajakker

Kajakker Doba zette op 67-jarige leeftijd het record neer voor langste kajak-expeditie op open water. Zijn solotocht van Lissabon naar Florida bedroeg maar liefst 12500 kilometer en doorkruiste de Bermudadriehoek. Hij kende vele tegenslagen maar volbracht uiteindelijk de barre tocht.

Will Gadd en Gavin McClurg

Paragliders

De paragliders Gadd en McClurg hebben de langste luchtreis met een paraglider op hun naam gezet. In totaal waren zij 35 dagen onderweg om van Mount Robson (Canada) tot aan de grens van de VS te geraken. Een van de moeilijkste dingen was het vinden van een goede landingsplek in de ruige natuur van Canada.

Kit DesLauriers

Skiër/Alpinist

Skiër en alpinist DesLauriers ging samen met haar team op een expeditie om Mount Isto en Mount Chamberlin te beklimmen en beskiën om zo te kijken welke van de twee bergen het hoogste is. Hiermee testte zij een nieuwe, accuratere methode om het terugtrekken van gletsjers te meten.

Liz Clark

Surfer

Surfer Clark is al negen jaar bezig met het vinden naar nieuwe onontdekte surfstranden. Zij heeft al vele kusten gezien en al veel ontberingen moeten ondergaan. Ze kwam met haar zeilboot meerdere malen terecht in een storm en haar reis liep veel vertraging op door materiële schade. Desondanks zet ze haar reis door.

Lewis Pugh

Zwemmer

Zwemmer Lewis Pugh is de eerste persoon die lange afstanden zwom in alle zeven zeeën van de oude Griekse en Romeinse wereld, hierbij slechts gekleed in een speedo. Hiermee wil hij aandacht vestigen op het verval van ons milieu en in het bijzonder de oceanen. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen