BERG Joke Olthaar

Steun de Nederlandse bergfilm Berg!

Een Nederlandse bergfilm? Jazeker! Theater en filmmaakster Joke Olthaar werkt op dit moment aan haar nieuwste project: Berg. Een film die het universele gevoel van een bergtocht moet vastleggen.

Een bergtocht kan soms een bijna meditatieve ervaring zijn. Terwijl je je concentreert op waar je je voeten neerzet, vergeet je alle beslommeringen van thuis. Alleen nog jij en de bergen om je heen. Het is dat gevoel waar Berg om draait. Enerzijds is er de schoonheid van de ruige bergwereld om je heen, die je uitnodigt om te bekijken en te ontdekken. Anderzijds is er het gevaar, waardoor je soms letterlijk geen stap naast het pad kan zetten.

Berg moet dat gevoel in beeld brengen. Er is een korte verhaallijn over drie bergwandelaars, maar het belangrijkste zijn toch de meditatieve beelden en geluiden van de bergen.

Naar de Triglav

Voor de film ging Joke Olthaar al samen met cameraman André Schreuders richting de Triglav in Slovenië om daar opnames te maken. Maar om de film helemaal af te maken, zijn er nog drie trips nodig in verschillende seizoenen om aan genoeg beeldmateriaal te komen.

Crowdfunding

Dat kost natuurlijk geld, Het Nederlands Filmfonds en de Gemeente Rotterdam droegen al bij, maar om alles perfect te maken, is er een crowdfundingactie opgezet om aan de laatste benodigde negenduizend euro te komen. Deelnemers aan de crowndfundingactie krijgen als wederdienst voor hun investering een cadeautje, bijvoorbeeld een link om de film te kunnen bekijken. Het doel is om de film vanaf 2020 te laten zien op (berg)filmfestivals, waaronder het International Film Festival in Rotterdam.

Al 91% van dat bedrag is inmiddels binnen gehaald. De actie loopt nog twee dagen, tot 13 maart 2019.

Meer weten over de film en over de actie? Hier vind je alle informatie.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Rubriek: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)