Trailer nieuwe Dave MacLeod film

Er wordt een korte film geproduceerd over de klimcarrière van de Schotse professionele klimmer Dave MacLeod. Het doel van de productie is om de film op bergfestivals over de hele wereld af te spelen. De film heet 'Dave'.

Het productieteam Wojtek Kozakiewicz and Lukasz Warzecha filmen Macleod in het Zwitserse bouldergebied Magic Wood. Door een hittegolf werd een klim in Magic Wood nog moeilijker gemaakt en moest er gewacht worden tot de temperatuur was gedaald voordat hij zijn klim af kon maken. Dave MacLeod voltooide al eerder vele beklimmingen in Magic Wood.

De festivalversie van 'Dave' duurt 10 tot 12 minuten, maar nog voor 2013 komt er ook een lange versie van de film vrij die gratis online beschikbaar wordt gesteld. De 'lange' film zal een portret van Dave MacLeod's carrière als professionele klimmer zijn.

Over Boulderparadijs Magic Wood

Paré da Miezgi

Boulderen (boulder is het Engelse woord voor zwerfkei) is het klimmen op rotsblokken zonder klimtouw en klimgordel. Al in 1996 hebben de eerste boulderaars het gebied "Paré da Miezgi" ten noordwesten van Ausserferrera ontdekt (Graubünden). Het 250 m brede en 500 m lange klimpark op een hoogte van 1300 m bevindt zich volledig in het bos en werd intussen door middel van een brug ontsloten. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?