treinstakingen Duitsland

Treinproblemen op weg naar de wintersport?

Slecht nieuws voor wie vroeg in het seizoen 2023-2024 met de trein richting de wintersportgebieden wil. Problemen op het spoor dreigen een treinreis richting de wintersportgebieden erg lastig te maken. 

Schade aan het spoor in Frankrijk

Hevige regen van de afgelopen week, heeft flinke overstromingen in de omgeving van Notre-Dame-de-Briançon veroorzaakt. Die overstromingen hebben ook voor schade gezorgd het spoor, waardoor er tussen Albertville en Bourg Saint Maurice geen treinen kunnen rijden. Dat betekent dat veel skigebieden aan de Tarentaise-vallei niet of nauwelijks over het spoor bereikbaar zijn, waaronder een aantal grote en onder Nederlanders bekende skigebieden zoals Trois Vallées, Paradiski en Tignes - Val-d'Isère. Er wordt hard gewerkt om het spoor te herstellen en het doel is dat er vanaf 8 december weer treinen kunnen rijden, maar of die deadline gehaald gaat worden, is niet helemaal zeker. Als de reparatiewerkzaamheden vertraging oplopen, zou dat een flinke domper zijn voor de Franse skigebieden. 

Staking in Duitsland?

Wie met de trein door Duitsland op weg gaat, moet ook rekening houden met problemen. Een hoogoplopend conflict tussen een aantal vakbonden en Duitse spoorvervoerders, zou tot forste stakingen op het spoor kunnen leiden. Op 15 en 16 november werd er al gestaakt. Daarna gingen de treinen weer rijden, maar het conflict dat aan die staking voorafging, is nog niet helemaal opgelost. Mochten de onderhandelingen tussen het spoorwegpersoneel en de spoorbedrijven weer helemaal vastlopen, dan zou het kunnen dat er nieuwe stakingen aankomen. En de vakbonden hebben al gewaarschuwd dat die stakingen ook rondom de kerstdagen plaats kunnen vinden. Precies op het moment dat er ook veel mensen richting de wintersport reizen. Of dat gaat gebeuren, is nog niet zeker, dat hangt van de onderhandelingen af. 

 

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?