De Colca-canyon in Peru - Zuid-Amerika.

Twee bergbeklimmers ontsnappen aan dood na hoge val

De Colca-canyon in Peru, Zuid-Amerika.Een Schotse bergbeklimmer in de Slowaakse Hoge Tatra en een Belgische man in een Peruaans ravijn hebben een val van aanzienlijke hoogte overleefd. De Vlaming wist te overleven na een val van 50 meter en de Schot ontsnapte aan de dood na 150 meter gevallen te zijn. Beiden waren lichtgewond.

Carl Carpentier, de 21-jarige Vlaming uit Hoboken, maakte op 1 augustus samen met vriendin Babsy een bergwandeling in de Peruaanse Colca-canyon in Zuid-Amerika. Op een gegeven moment struikelde Carl en viel hij 50 meter diep het ravijn in. Babsy kon hem niet meer zien en belde direct de hulpdienst. Hij werd pas na drie uur zoeken gered. Met enkel een gebroken schouder en pols werd hij naar het ziekenhuis gebracht. “Ongelooflijk dat hij dat overleefd heeft. Een goede engelbewaarder,” aldus moeder Conny.

Een dag later kwam een Schotse bergbeklimmer in een soortgelijk ongeval terecht. Hij was de 2.497 meter hoge berg Kriváñ in het Slowaakse Hoge Tatra-gebergte aan het beklimmen, toen hij door onbekende oorzaak omlaag stortte. Wonder boven wonder was ook hij niet in kritieke toestand na de val van wel 150 meter. Hij had enkel verwondingen aan zijn been en schaafwonden over zijn hele lichaam, zo meldde reddingsdienst HSZ.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.