Tweemaal geluk bij ongeluk in de bergen in Oostenrijk

Een 70-jarige man heeft heel veel geluk gehad tijdens een wandeling op de Lockerkogel in Gosau. Zijn tocht liep iets anders af dan hij verwacht had. De trip van een middag duurde drie dagen.

Allereerst verstuikte hij aan het eind van de dag zijn enkel. Hij had weinig eten bij zich, maar wel zijn mobiele telefoon. Hij belde de bergredding. Die wilde niet komen voor dit ' simpele'  ongelukje. De man kon zelf nog naar beneden komen. Ondertussen was hij gedwongen de nacht in een grot door te brengen.

De volgende dag bij het afdalen werd de route steeds zwaarder en steiler en hij kwam wederom ten val, waardoor de man echt niet verder kon. Weer belde hij de bergredding, maar dit keer was het te mistig en bovendien zat hij tussen de bomen. Hij moest blijven zitten waar hij zat. De volgende dag kon de helikopter wel bij de man komen om hem te redden.

Hij heeft veel geluk gehad dat hij zijn telefoon bij zich had. Niemand wist namelijk waar hij aan het wandelen was, maar met zijn telefoon heeft hij zichzelf kunnen redden.

Bron: ooe.orf.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!