Uitslag Sonim-schrijfwedstrijd bekend

In december organiseerden we samen met SchrijvenOnline.org een schrijfwedstrijd met als thema: cliffhanger. De eerder georganiseerde Twitter-clifftale moest in het verhaal verwerkt zijn, net als de 'onverwoestbare' Sonim-telefoon. Het verhaal speelde zich vaak af in Zwitserland. Prachtige, spannende en originele verhalen kregen we binnen. De juryleden van Schrijven Online en Bergwijzer.nl waren het roerend eens over de drie winnende verhalen.

1e prijs winnaar: Leonardo Pisano

Leonardo wint een Sonim XP5300 Force 3G telefoon t.w.v. €389,00, een robuust apparaat dat water- en schokbestendig is. Laten we hopen dat de telefoon jou net zo goed beschermt als dat die in de ingezonden verhalen deed!

“We kunnen alleen maar afwachten,” antwoordt een stem in Zwitsers-Duits die ik niet kan thuisbrengen. Haar stem klinkt warm. Waar ben ik in godsnaam? Ben ik dood? Van binnen schreeuw ik het uit, maar ik kan geen geluid uitbrengen. Het lijkt of iemand een kap over mijn hoofd heeft getrokken. Ik word er stapelmesjogge van. “Hij heeft erg lang onder de sneeuw gelegen.” Het gehele verhaal van Leonardo lees je hier.

2e prijs winnaar: Inge van Gestel

Inge wint het boek Extreme uitdagingen van wijlen Ronald Naar, beroepsavonturier en National Geographic-auteur, over drie uiteenlopende expedities.

"Een overvliegende helikopter veroorzaakt een storm van poedersneeuw. Drie mensen zitten naast elkaar in stoffen vouwstoeltjes. Een man met een baard, één zonder baard en een jonge vrouw. Ze wachten. Plots staat baardmans op, heft theatraal zijn armen en schreeuwt: ‘Waar blijft godverdomme die ontploffing?’" Het gehele ingezonden verhaal van Inge lees je hier.

3e prijs winnaar: Silke van Deelen

Silke wint de DVD-boxset Raging Planet van Discovery Channel, waarin de kracht van de natuur in beeld wordt gebracht en het ontstaan van natuurverschijnselen als tornado’s en vulkaanuitbarstingen wordt uitgelegd.

"Toen Jaap voorstelde dit jaar met z’n drietjes te gaan skiën in Zwitserland, hoefde ik niet lang na te denken. Aan het werk als belastingadviseurs voor ons tweemansbedrijfje waren Jaap en ik bloedserieus, maar tijdens onze skivakanties gingen alle remmen los." Het gehele ingezonden verhaal van Silke lees je hier.

Veel plezier met de prijs en hartelijk dank voor alle inzendingen!

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!