Uitzicht op de Mulhacen in Spanje. Foto Ronnie MacDonald

Vlieg met een helikopter over de bergen in Zuid-Spanje

Uitzicht op de Mulhacen in Spanje. Foto Ronnie MacDonaldSinds kort is het mogelijk om vanaf Motril (Spanje) over de bergen aan de Costa Tropical en de Alpujarras te vliegen in een helikopter. Het toeristische bedrijf Tropicopter stelt deze zomer drie helikopters ter beschikking om liefhebbers over de zuid-Spaanse bergen en de kust heen te laten vliegen.

Vanaf 60 euro kun je over de bergen een vlucht maken in een gloednieuwe helikopter. Volgens de eigenaar is het een ervaring die tot dusver niet mogelijk was in de regio. Het bedrijf verwacht zo een 115.000 toeristen die naar het gebied komen en wilde daarom dit jaar iets nieuws aanbieden.

Costa Tropical is een prachtig berggebied met inhammen, een kristalheldere zee en ver weg van het massatoerisme. Tijdens de vlucht kom je bijvoorbeeld over het berggebied van Sierra Nevada in Granada. Daar bevindt zich de 3482 meter hoge Mulhacen, de hoogste berg van Spaanse vasteland. Mulhacen is uniek door de korte afstand die het heeft met de zee en op een heldere dag kun je zelfs het rifgebergte in Marokko zien liggen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?