Helpen op een bergboerderij

Vrijwilligers helpen Oostenrijkse boeren

Heb jij altijd al willen kennis maken met het boerenleven in de bergen? Dat kan. In 2015 zijn Oostenrijkse boerderijen gestart met een programma waarbij vrijwilligers tegen kost en inwoning meehelpen op de boerderij.

Ondersteuning voor boeren in de bergen

Het project werd in het leven geroepen om kleine boeren in Tirol te ondersteunen en meer begrip te kweken voor het boerenbestaan in de bergen. Daarmee hopen de initiatiefnemers de kloof tussen producent en consument te dichten.

Enthousiast ontvangen

Sinds 2015 heeft het initiatief veel respons gekregen. Al meer dan vierhonderd mensen uit zestien landen hebben meegeholpen op 118 boerderijen in Tirol. Zij hielpen de boeren op plekken waar de boer zelf geen grote machines in kan zetten, bijvoorbeeld op steile hellingen.

Handen uit de mouwen

Tijdens het werk geniet je als vrijwilliger van de zon in je gezicht, terwijl je zelf lekker actief bezig bent, met een groep gelijkgestemde mensen om je heen. Vaak werk je op kleine boerderijen bij klussen waarbij het om puur handwerk draait. Het is echter geen vakantie, dus de handen moeten flink uit de mouwen gestoken worden.

’s Avonds, als het werk gedaan is, kun je weer terugkijken op een dag, waarbij je niet alleen actief bent geweest, maar ook nog eens nuttig werk hebt gedaan. Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?