Waarschuwing voor wintersporters Zuid-Duitsland

Er is een stormwaarschuwing afgegeven voor Zuid-Duitsland vanwege sneeuwval en harde wind. Het wintersportverkeer zal naar verwachting ernstige verkeershinder hiervan ondervinden.

Sneeuwjacht

De combinatie van sneeuwval en harde wind leidt tot het fenomeen sneeuwjacht: sneeuw in combinatie met windstoten boven de windkracht 5. Hierdoor wordt het zicht op de weg sterk belemmerd. De verkeersinformatiedienst (VID) sluit niet zal leiden tot het sluiten van passen, zoals op 20 februari, toen de Fernpas voor verkeer werd afgesloten.

Sneeuw en koude

Vanuit Polen komt een koufront dat vanuit het noorden de Alpen intrekt. Met het front komt sneeuwval en koude wind mee de Alpen in. Gisteren resulteerde dit koufront in een halve meter sneeuw. De zogenaamde Nordstau zorgt voor een wit winters landschap en arctische kou. Aankomend weekend volgen sneeuwverstoringen, vanaf volgende week wordt het weer beter. 

bron: Alpenweerman

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!