Waarschuwing voor wintersporters Zuid-Duitsland

Er is een stormwaarschuwing afgegeven voor Zuid-Duitsland vanwege sneeuwval en harde wind. Het wintersportverkeer zal naar verwachting ernstige verkeershinder hiervan ondervinden.

Sneeuwjacht

De combinatie van sneeuwval en harde wind leidt tot het fenomeen sneeuwjacht: sneeuw in combinatie met windstoten boven de windkracht 5. Hierdoor wordt het zicht op de weg sterk belemmerd. De verkeersinformatiedienst (VID) sluit niet zal leiden tot het sluiten van passen, zoals op 20 februari, toen de Fernpas voor verkeer werd afgesloten.

Sneeuw en koude

Vanuit Polen komt een koufront dat vanuit het noorden de Alpen intrekt. Met het front komt sneeuwval en koude wind mee de Alpen in. Gisteren resulteerde dit koufront in een halve meter sneeuw. De zogenaamde Nordstau zorgt voor een wit winters landschap en arctische kou. Aankomend weekend volgen sneeuwverstoringen, vanaf volgende week wordt het weer beter. 

bron: Alpenweerman

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beleef een vakantie in de natuur in Bad Kleinkirchheim. 4 nachten v.a. € 334,- p.p.

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Maak kennis met de top-collectie van Mammut. De collectie is ontworpen voor serieuze alpinisten.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!