Wandelaars gered na in brand steken kleding

Wandelaars gered na in brand steken kleding

Wandelaars gered na in brand steken kledingOm de reddingsdiensten de weg te wijzen hebben twee wandelaars in de Oostenrijkse Alpen hun kleding verbrand. Zij kwamen op de tweede dag van hun tocht in een sneeuwstorm terecht waardoor ze verdwaald raakten. Toen ze om half elf ’s avonds nog steeds niet wisten waar ze waren, besloten ze een noodoproep uit te zenden.

Op zondag 31 augustus waren de twee bergwandelaars van 20 en 21 jaar oud begonnen met een bergwandeling op de Sulzkogel, bij het plaatsje Bergnot. In de nacht van maandag op dinsdag overnachtten ze nog in een berghut die op de route lag die ze wilden volgen.

Op dinsdag stak een sneeuwstorm op waardoor ze de weg kwijtraakten. Om hun noodoproep bij te staan, staken ze hun kleding in brand. Bij de daaropvolgende reddingspoging bleken de mannen al ver onderkoeld. Ze waren dan ook niet met voldoende uitrusting aan de wandeling begonnen. Enkel op sneakers hadden ze geprobeerd de berg te trotseren. De mannen waren verder ongedeerd, maar hadden het volgens de reddingswerkers waarschijnlijk niet overleefd als ze pas later waren gevonden.

Foto door Svíčková

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.