Giro d'Italia Foto: ©APT Dolomiti Paganella

Wie volgt Eddy Merckx op in Andalo?

Eddy Merckx won 43 jaar geleden de etappe over de hoogvlakte van Paganella in de Dolomieten tijdens de Giro d’Italia. 24 mei aanstaande is het weer zover, want dan wordt er gestart in Bressanone en volgt daarop een mooie bergrit via Passo Mendola en Fai della Paganella. Het peloton komt na 133 km aan in Andalo. De dag erna starten de wielrenners vanuit Molveno voor een relatief vlakke rit van 196 km naar Cassano d’Adda.

Dolomiti Paganella

De hoogvlakte van Paganella ligt vrij dichtbij bij de Brenner autobaan, vliegvelden Verona en Innsburck en per auto op ongeveer 1050 km vanaf ons eigen Utrecht. De streek vormt samen met het Molvenomeer een skibekend gebied in de Brenta Dolomieten. Het is tevens een onderdeel van het natuurpark Adamello Brenta dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Walhalla voor mountainbikers

Het is naast een skigebied ook een walhalla voor mountainbikers met vele single trails, meerdaagse tochten door de Brenta Dolomieten, bike park, gebruik van de liften voor downhill adrenaline en bike shuttle services. Dit laatste is voor de diverse dagtochten waaronder vanaf de top Paganella tot aan het Gardameer. Het is een fraaie streek met alle benodigdheden voor zowel een actieve als ontspannen vakantie in de Dolomieten.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.