Kort reisverslag uit Reisach, Karinthië, Oostenrijk

Tom was samen met zijn gezin in juni op vakantie naar Karinthië en verbleef op een Nederlandse camping in de bergen. Lees verder om te foto's te zien en meer te lezen over wat zij daar deden.

Waar ben je geweest?
Reisach, Kärnten, Oostenrijk. Camping Alpenferienpark (www.alpenferienpark.com) van de Familie Stolk was onze uitvalsbasis. Een leuke camping onder Nederlandse leiding circa 200 hoogtemeter boven het Gailtal op 800 meter hoogte.

Waarom heb je voor deze plek gekozen?
We wilden een keer wat anders. Meestal gaan we naar de dolomieten of Tirol. Voorwaarde was in ieder geval “de bergen” en we wilden ten zuiden van de hoofdkam, zodat de kans op mooi weer groter zou zijn. De keuze is toen op Kärnten gevallen. Specifiek het Gailtal had vooral te maken met het minder toeristisch zijn van dit deel van Kärnten. Richting de meren rondom Villach is het ons dan toch allemaal wat te toeristisch (althans dat denken wij, we zijn er namelijk nog nooit geweest, dus vooral een aanname op basis van de hoeveelheid campings in deze regio).

Met wie was je?
Met het gezin. Papa (Tom), Mama (Patries), en Eva (4 jaar) en Anne (2 jaar)

Wat heb je er gedaan?
We hebben er veel gewandeld en genoten van het zwembad op de camping. ’s Ochtends gingen we meestal met de auto of met een gondel ergens omhoog om een wandeling te maken. Anne zat in de rugzak bij papa en Eva heeft voor het eerst echt zelf gelopen. Eva bleek een echte “klimgeit”. Wandelingen van 1 a 2 uur bleken geen enkel probleem. Een leuke picknick plek, speeltuin met trampolines, zoeken naar de bekende rood witte strepen voor de route, steentjes gooien in een bergmeertje en natuurlijk een ijsje als beloning maken het ook voor een kinderen super leuk om in de bergen te wandelen.
’s Middags lagen we meestal heerlijk bij de zwemvijver op de camping. Er bleek altijd genoeg energie over om nog te spelen in het zwembad.

Was het hoogtepunt ook het hoogste punt?
Het hoogtepunt was dit jaar ook het hoogste punt (circa 2000 meter). Voor ons was dit punt niet zo hoog als andere jaren, aangezien Kärnten toch wat lager ligt en we Eva niet direct na een gipfelkreuz wilde mee nemen. Het hoogtepunt was de ochtend dat we met de auto de Nassfeldpas op gereden zijn, vervolgens met de Gartnerkofel Sessellift omhoog gegaan zijn en daarboven een schitterende wandeling gemaakt hebben. Naar beneden richting een bergmeer over de dienstweg vond Eva niet zo leuk, maar terug steil over de klein bergpaadjes omhoog was het echte klimmen. Boven kreeg ze een lollie van de medewerker van het restaurant als beloning. Misschien als je Eva en Anne hetzelfde zou vragen, zou je een ander antwoord krijgen. Met de gondel bij Nassfeld omhoog, wandelen over de wasser Themenweg, steentjes gooien in 1 van de vijvers, vervolgens op de trampoline en met de roddelbahn weer naar beneden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.