Karinthië

Karinthië

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad is Klagenfurt. Karinthië grenst aan Italië, Slovenië en de deelstaten Tirol, Salzburgerland en Stiermarken. Dit is een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Oostenrijk.

Op vakantie in Karinthië

In een uniek landschap met hoge toppen en glooiend laagland biedt deze deelstaat meer dan 1.200 meren van drinkwaterkwaliteit waarvan sommige tot 28 graden warm zijn. Het is er heerlijk om te zwemmen, actief te sporten of gewoon te ontspannen op het strand. Bergliefhebbers kunnen in de zomer en in de winter in Karinthië terecht.Aan de noordkant van Karinthië ligt het Nationalpark Hohe Tauern met bergtoppen boven de 3.000 meter waaronder de hoogste berg van Oostenrijk de Groβglockner van 3.798 meter hoog, op de grens van Karinthië en Tirol. In het oosten liggen de Gurktaler alpen en het Nockgebergte. Osterreichwerbung, Homberger Osterreichwerbung, Homberger Aan de oostgrens vindt men de Saualpe en de Koralpe die zowel bij bergwandelaars als wintersporters zeer geliefd zijn. Daar tussenin ligt het Lavanttal. De machtige Karawanken in het zuidoosten vormen de natuurlijke grens met Slovenië. De Karnische Alpen verder langs de grens naar Italië en de Lienzer Dolomieten sluiten de cirkel.

Het klimaat in Karinthië is aangenaam. De bergen die de deelstaat omgeven zorgen voor beschutting en de warme wind zorgt voor aangename temperaturen, in de zomer tot wel 30 C. Daarom noemt men Karinthië ook wel de "Oostenrijkse Rivièra". 's Zomers kan je genieten van de heerlijke natuur.

Op wintersport in Karintië

Osterreichwerbung, Weigel Osterreichwerbung, WeigelIn de winter kan je vaak ook genieten van een zonnetje. Eind oktober worden de eerste pistes vaak al geopend op de Mölltalergletsjer. Het zuidoosten van Karinthië is iets minder sneeuwzeker. Voor langlaufers is de omgeving van Drautal zeer geschikt, als er sneeuw ligt. De Weissensee, het hoogste meer van Europa, biedt gegarandeerd ijsvermaak. Elk jaar wordt hier de alternatieve Elfstedentocht gehouden.

De belangrijkste alpine skigebieden van Karinthië liggen in Noord- en Centraal Karinthië, en met name in de Hohe Tauern.

Winter- Kärnten -Card
Nieuws - 21 okt 2019

Komend winterseizoen kun je voor de tweede keer het Oostenrijkse Karinthie verkennen met de Winter-Kärnten-Card, die toegang geeft tot meer dan de skilift.

Wandelen op de Karnischer Höhenweg
Reportage - 25 jun 2019

De Karnischer Höhenweg (KHW) is een meerdaagse wandeltocht door de Karnische Alpen, het grensgebied van Oostenrijk en Italië. Een huttentocht van 169 km!

vakantie in Karinthie
Reportage - 3 jun 2019

In de Oostenrijkse deelstaat Karinthië vinden zowel de geoefende bergwandelaar, als de wat minder getrainde bergliefhebber veel mooist om te ontdekken.

Magische momenten karinthië
Reportage - 23 mrt 2019

​Eindeloze zomers aan de zuidkant van de Alpen: de ongerepte natuur van Karinthië bezorgt je magische momenten.

Skigebied Turracher Höhe
Blog - 15 feb 2018

​Altijd al eens een butler willen hebben tijdens je skivakantie? In het skigebied Turracher Höhe word je namelijk door de pistenbutler in de watten gelegd.

Skigebied Turracher Höhe
Blog - 4 jan 2018

Skigebied Turracher Höhe is een klein maar fijn skigebied op de grens tussen de Stiermarken en Karinthië. Het skigebied is lang niet zo groot en bekend als

werkzaamheden tunnels oostenrijk
Nieuws - 31 aug 2017

​Ga je deze herfst naar het zuiden van Oostenrijk? Pas op je route! Op de A2, rondom Klagenfurt wordt de komende 2 jaar aan de tunnels gewerkt.

By Johann Jaritz (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/), CC BY-SA 2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5-2.0-1.0), GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
Nieuws - 2 dec 2016

​Doe je vaak klettersteigs in Oostenrijk? Dan moet je even opletten. Een steenlawine in het Oostenrijkse Brandstatt heeft een klettersteigroute daar geraakt. De steenlawine deed zich voor in het Fallbach, op de hellingen van de Maltaberg. De ravage door die de lawine aangericht werd, werd ontdekt door een groepje wandelaars dat aan een wandeling wilde beginnen. Op de plek waar ze hun tocht wilden beginnen, troffen ze grote rotsblokken aan. De politie houdt een oogje in het zeil tot bekend is hoe de route er bij ligt. 

Reportage - 16 nov 2016

In Karinthië kan je als sneeuwliefhebber je hart ophalen. En niet alleen om te skiën, te snowboarden, te freeriden en te toerskiën. Er valt zoveel meer te doen, en dat tegen een décor van een afwisselend landschap met bergen, schitterende uitzichten, dichtgevroren meren en een mild winterklimaat met heel veel zonuren.

Reportage - 15 nov 2016

Tot rust komen, nieuwe energie opdoen en eindelijk weer sneeuw onder je voeten hebben. Karinthië is bij uitstek een plek voor levensgenieters. Een wintervakantie in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk betekent namelijk niet 'hoger, sneller of verder'. Hier draait het meer om actief genieten en levensvreugde.

Winterport in Karinthie
Reportage - 15 nov 2016

In het zonnige Karinthië in het zuiden van Oostenrijk kun je ook in de winter flink genieten met het hele gezin.

Vakantietip - 15 nov 2016

Door de vele evenementen rond tradities en gebruiken, leer je ook het land en zijn inwoners echt kennen. Wil je echt in de stemming komen voor het kerstfeest? Dat kan absoluut tijdens de advent in Karinthië. Vooral de Wörthersee biedt een heel bijzondere sfeer.

Pagina's

Abonneren op Karinthië