Voorjaarswandelen in Kleinwalsertal

Midden juni was ik met mijn vrouw een week in Kleinwalsertal onderweg, waar we het voorjaar in de bergen hebben beleefd. Door de sneeuw waren de hoger gelegen wandelpaden nog niet begaanbaar. Toch hebben we, vanuit een heerlijk onderkomen, een aantal mooie (halve) dagtochten gemaakt.

Om erin te komen en niet teveel hoogtemeters te hoeven klimmen gaan we op de eerste dag met de Kanzelwandbahn omhoog. Vanaf het bergstation is het een lichte en eenvoudige wandeling naar de Innere Kuhgerenalpe, een traditionele bergalm. Onderweg beklimmen we de Kuhgerenspitze, een topje op 1.910 m. Op het terras van de Innere Kuhgerenalpe genieten we in het zonnetje van lokale lekkernijen en het schitterende uitzicht. Vervolgens lopen we door het mooie Wildental terug het dal in. 

Een andere dag maken we een mooie graatwandeling vanaf het bergstation van de Walmerdingerhornbahn. De bedoeling is via de Muttelbergkopf (1.989 m) en de Ochsenhofe Köpfe (1.950 m) naar de Schwarzwasserhütte te lopen om vervolgens door het Schwarzwassertal terug te keren in het dal. Helaas gooit het weer roet in het eten. We besluiten ter hoogte van de Litzescharte af te dalen en via de Innere Stierhofalpe terug te lopen naar het bergstation. Een goed besluit, want goed en wel terug bij het bergstation begint het te onweren.

Later in de week proberen we het nog eens. Ditmaal lopen we vanaf het bergstation van de Kanzelwandbahn via de Fellhorn (2.038 m), Schlappoltkopf (1.968 m) en Söllereck (1.706 m) over de graat naar het bergstation van de Söllereckbahn. Nu zijn de weergoden ons gunstig gezind en lopen we de hele dag heerlijk in de zon.

Aan het einde van de week is het weer wat slechter. Mijn idee voor een bepaalde wandeling wordt door onze ‘huisbaas’ van tafel geschoven, te modderig! In plaats daarvan stelt hij voor om met hem en zijn vrouw mee te gaan en een dalwandeling in de buurt van de Breitachklamm te maken. Het is een heerlijke gemoedelijke wandeling, waarbij we onderweg ruim de tijd nemen om bij de Osterbergalpe ons te laten verwennen met huisgemaakte yoghurt met vruchten.

Het was een heerlijke week! Tekort om al het moois van het Kleinwalsertal te ontdekken, maar dat is een goede reden om er nog eens terug te komen (wat we zeker zullen doen).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past