Dolomite

4 vragen aan Dolomite

Dolomite is opgericht in 1897 toen Giuseppe Garbuio een schoenenwinkel opende en begon met bergschoenen maken. Sindsdien is het Italiaanse merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een kwalitatief hoogwaardige lijn producten die bestaat uit onder andere wandelschoenen, wandelstokken en wandelkleding.

Wat moet iedereen over jullie merk weten?

Al meer dan een eeuw heeft Dolomite ervaring in het ontwikkelen en produceren van de beste outdoorschoenen en -kleding. Onze wortels liggen in de Dolomieten. Deze bergen inspireren ons merk en onze producten, samen met ons Italiaanse gevoel voor stijl en design. De passie voor de bergen, het buitenzijn en lifestyle zit ons in het bloed.

Hoe is jullie merk ooit ontstaan?

Giuseppe Garbuio begon in 1897 op zijn zeventiende de Fabbrica Scarpe Montello. In deze schoenenfabriek maakte hij bergschoenen waaraan hoge eisen werden gesteld. De Dolomite-outdoorschoenen zijn in de loop der tijden doorontwikkeld en zijn gedragen op heel veel gevaarlijke en bijzondere beklimmingen en expedities. Zoals in 1954, toen een Italiaanse expeditie de K2 in de Himalaya bedwong, een van de gevaarlijkste toppen ter wereld. Of in 1960, tijdens een Zwitserse expeditie naar de top van de Dhaulagiri, een van de zeven hoogste bergen ter wereld. Of in 1966 toen de Italiaanse Alpenclub van Carata Brianza en de Gruppa Ragni van Lecco de 71ste breedtegraad in Groenland bereikten. Dat deden ze allemaal op Dolomite-schoenen. Deze grote expedities gaven het merk internationale bekendheid en meer belangrijke tochten volgden. En het is dankzij al deze bijzondere expedities dat Dolomite de unieke kennis en ervaring heeft gekregen, die tot op de dag van vandaag terug te vinden zijn in de collectie.

Waar hebben jullie je thuisbasis?

In de schitterende Italiaanse Dolomieten met hun toppen van onvergelijkbare schoonheid! Onze thuisbasis ligt in een streek met verschillende landschappen tussen de Alpen en de zee, één schittering van kleuren. Dat is het land en de cultuur van Dolomite en de onuitputtelijke bron van onze inspiratie voor onze collecties.

Wat zijn de belangrijkste producten?

De core business van Dolomite zijn performance- en lifestyle- schoenen. De producten zijn ontworpen voor iedereen die hoge kwaliteit verwacht gecombineerd met een passie voor Italiaans design en lifestyle.

Meer inspiratie

Merk: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past