Asolo: #mountainsdontjudge

Asolo: #mountainsdontjudge

Het Italiaanse bedrijf Asolo produceert sinds 1975 hoogwaardige berg- en wandelschoenen. Innovatie loopt als een rode draad door de geschiedenis van het bedrijf. Zo ontwikkelde Asolo onder leiding van Giancarlo Tanzi in de jaren zeventig als eerste Cordura-klimschoenen, een revolutie in een markt die tot dan toe alleen gewend was aan bergschoenen gemaakt van leer. Kort daarna verbaasde Asolo de wereld opnieuw, door een schoen te ontwikkelen met Gore-Tex. Ook in de huidige collectie van Asolo worden de nieuwste materialen toegepast. Samen met het Italiaanse design geeft dit de schoenen een heel eigen gezicht.

De familie Zanatta anno 1946.Klopt het dat Asolo nog steeds een familiebedrijf is?

Asolo is eigendom van de familie Zanatta. Door de aderen van de Zanatta’s stroomt de liefde voor schoenen. In 1946 begon de familie met het maken van schoenen vanuit een kleine schoenmakerij in het Italiaanse Nervesa della Battaglia. In de jaren zestig en zeventig groeide het bedrijf onder leiding van Ambrosio en zijn broer Giancarlo Zanatta gestaag uit tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van technische bergschoenen. In 1998 namen de kinderen van Ambrosio het roer over en in hetzelfde jaar kochten Anna, Marco en Luca Zanatta ook het bedrijf Asolo. Inmiddels wordt de derde generatie Zanatta’s opgeleid om in de toekomst het bedrijf over te nemen.

 #mountainsdontjudgeHoe bewaakt Asolo de kwaliteit van de schoenen en van het ambacht?

Asolo-schoenen worden geproduceerd in eigen fabrieken in Europa. Naast een fabriek in hun thuisbasis aan de voet van de Montebelluna, heeft Asolo ook een fabriek in Roemenië. Ook verwerkt Asolo voornamelijk Europese grondstoffen in de schoenen, zoals Vibramzolen, Schoeller K-Tech Micro Tech en leer van Perwanger. Asolo produceert 1400 paar schoenen per dag en wordt inmiddels in meer dan dertig landen wereldwijd verkocht. 

Naast het produceren van de schoenen, houdt Asolo zich ook bezig met het opleiden van nieuwe schoenmakers. Dit om de kennis en kunde van het schoenmakersvak voor de toekomst in Europa te behouden. Ook staan bij Asolo een aantal professionele bergbeklimmers en avonturiers op de loonlijst die input leveren voor de nieuw te ontwikkelen schoen door Asolo. Zo zal Asolo ook in de toekomst schoenen blijven maken voor iedereen die houdt van wandelen in de bergen.

www.asolo.com​

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.