Avontuurlijk kamperen in Noorwegen

Een avontuurlijke tocht langs de fjorden in Noorwegen, om vervolgens ‘s ochtends wakker te worden met een perfecte zonsopgang boven het water, terwijl je nog even nageniet van je warme slaapzak: Het was al laat toen we begonnen met de zoektocht naar een slaapplek, maar des te groter de heerlijke verrassing van dit prachtige utizicht toen we wakker werden. Mist op het water, een fijne gedefinieerde lucht en kalmte overal om ons heen.

Zeg nou zelf: wat is er beter dan dat uitzicht van de zonsopkomst vanuit je tentje, terwijl je bakje koffie voor de tentopening staat te pruttelen? Het voordeel van een land zoals Noorwegen is dat je niet gebonden bent aan de grote vaste campings, maar dat je praktisch overal kunt kamperen waar je wilt.

Aankomst in Noorwegen

Bij aankomst op de luchthaven Gardermoen in de buurt van Oslo is alles snel geregeld en het duurt niet lang voordat we in onze huurauto het avontuur tegemoet kunnen gaan. De eerste tekenen dat we op een goede locatie zijn, komen al wanneer de waarschuwingsbordjes voor overstekende rendieren voor ons op de weg verschijnen! Ook al is het toegestaan om in Noorwegen op een avontuurlijke manier te wildkamperen, gaan we eerst nog langs een kleine natuurcamping om de spullen op te halen die we via Geardropper hebben gehuurd: Met Geardropper huur je op 14 verschillende locaties in Europa een compleet kampeerpakket. Ideaal, want hierdoor konden we makkelijk met het vliegtuig en hoeften we niet alles mee te sjouwen! Nog makkelijker is dat voor de eerste nacht onze tent al was opgezet, zodat we alleen nog maar hoefden neer te ploffen en lekker konden genieten van een goede BBQ maaltijd.

De volgende ochtend spullen gepakt en het echte avontuur kon beginnen! Eigenlijk maakt het niet uit waar je je bevindt in Noorwegen: prachtig gaat het toch wel zijn.

wild kamperen in Noorwegen

Zo zijn er in de binnenlanden adembenemende natuurgebieden zoals Hardangervidda of het Jotunheimen National Park en vervolgens stuit je op een kustlijn die nooit verveelt met de gigantische fjorden en leuke dorpjes. Een aanrader om sowieso eens met de pont het water over te steken (wat je gegarandeerd zal doen als je in de buurt van de kust komt tussen de vele fjorden) om op een ontspannen manier van het uitzicht te kunnen genieten.

wild kamperen in Noorwegen

Diversiteit. En niet zo’n klein beetje ook!

Of je nou een fan bent van uitgestrekte landschappen, gletsjers, glooiende heuvels of bizarre rotspartijen: je gaat het allemaal terugvinden in Noorwegen. Wij hebben vooral genoten van het feit dat je iedere 100 kilometer weer zo’n compleet ander landschap tegenkomt. Ook als je dus niet heel veel tijd hebt voor vakantie, kan je in korte tijd heel veel verschillende indrukken op doen. De mensen zijn behulpzaam en de wegen in perfecte staat: je komt altijd wel op de bestemming waar je wilt zijn.

wild kamperen in Noorwegen

 

Wij hebben in ieder geval genoten van een weekje Noorwegen waarbij prachtige landschappen zijn verkend en we op een luxueuze manier van het kamperen gebruik hebben kunnen maken. Op de terugweg de kampeerspullen gedropt bij de natuurcamping en heerlijk uitgerust terug naar Nederland. Kamperen hoeft zo vermoeiend nog niet te zijn..!

wild kamperen in Noorwegen

 

 

www.geardropper.com || Instagram.com/geardropper_europe || fb.com/geardropper

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?