Mount Fuji beklimmen

Beklim Mount Fuji tijdens je rondreis in Japan

Wie een rondreis Japan heeft gepland, zal ongetwijfeld wereldsteden als Tokyo, Kyoto en misschien zelfs Hiroshima op zijn reisplanning hebben staan. Maar Japan is meer dan een aaneenschakeling van wereldsteden. Wist je dat het symbool van Japan een 3776 meter hoge berg is?

Beklimming Mount Fuji 

Mount Fuji is zo'n 3776 meter hoog is hiermee meteen de hoogste berg van Japan. Mount Fuji wordt beschouwd als een heilige berg, en voor veel Japanners is de beklimming naar de top dan ook een echte bedevaart. Ondertussen is Mount Fuji ook een echte toeristische trekpleister geworden en de berg wordt daarom ook door heel wat reizigers bedwongen. De beklimming wordt vaak gepland zodat men de zonsopgang ziet als men op de top is. Mount Fuji is echter enkel in juli en augustus te beklimmen.

Wat heb je allemaal nodig? 

Mount Fuji is een stevige dagtocht, waarbij normaal gezien overnacht wordt om de zonsopgang te zien. Onderweg zijn er heel wat faciliteiten zoals toiletten, bevoorrading en een hut om te slapen. Ook de route is makkelijk te volgen voor wie ervaring heeft in dergelijke activiteiten. Voor anderen is er de mogelijkheid om een gids te huren die je alle tips zal kunnen geven om de top te bereiken. Gezien het om een dagtocht gaat, heb je in principe niet veel nodig dan wat (warme) drank, wat eten en eventueel enkele extra laagjes kledij. Deze kan je makkelijk in een leren rugzak steken. Het is vooral belangrijk om niet te veel mee te nemen en de tocht naar de top niet te onderschatten. Draag stevig schoeisel en zorg dat je in een goede conditie bent.

Afbeelding:

Pixabay

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!