Bergwandeling op de Pico, Azoren

De vulkanische kegel van Pico is een aantrekkelijke uitdaging voor iedereen die van bergbeklimmen houdt en van een prachtige zonsopgang wil genieten. De berg Pico ligt op het eiland Pico in de Azoren, Portugal.

Pico wordt gezien als één van de mooiste vulkanen van de wereld en vanuit de verte lijkt hij gemakkelijk te beklimmen. Maar het is altijd weer een uitdaging voor veel bezoekers.

De wandeling begint bij Cabeço das Cabras (op ongeveer 1200 m hoogte). Daarna begint een beklimming, die enige ervaring, goed schoeisel en gepaste kleding vereist en ook enige conditie. Bij deze wandeling is de aanwezigheid van een gids verplicht. De beklimming duurt circa 4 tot 5 uur en onderweg heb je een werkelijk prachtig uitzicht op een zeldzaam mooi landschap.

Een furna is een grot aan de binnenzijde van een vulkanische kegel, bedekt met inheemse vegetatie en komt hier en daar voor tot de hoogte van 2000 m, daarna kom je ze niet meer tegen. De centrale krater van Pico Grande, met een diameter van 700 m is echt majestueus. In de krater groeit een kleine vulkanische kegel, Piquinho geheten, die 50 meter boven de kraterrand uitsteekt, met drie of vier fumarolen (spleten in het aardoppervlak, waaruit gas ontsnapt) op de top.

Als er geen wolken zijn, kun je de overige eilanden van de centrale eilandengroep zien (Faial, São Jorge, Graciosa en Terceira). Zelfs al kom je uitgeput boven, dan zal het panorama vanaf de top je inspanningen ruimschoots belonen. Eén kleine tip: zonsopkomst op de top van Pico is iets onvergetelijk moois!

Bron: visitportugal.com

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?