Wildkamperen in de sneeuw - Reishonger

Brrrr, wildkamperen in de sneeuw in Oostenrijk

Het echte avontuur begint pas als je overgeleverd bent aan de natuur. En wie hier ten volste van wil genieten moet soms barre omstandigheden doorstaan. Verslaggeefster Margriet van de reiswebsite Reishonger houdt van kamperen in het wild. Naast het voorjaar, de zomer en het najaar leek het haar leuk om nu ook eens een de tent op te zetten in de sneeuw.

Tekst en foto's: Margriet de Visser, Reishonger.nl

Wat begon met de voorbereidingen voor een normale skivakantie in Oostenrijk liep uit op een avontuurlijke overnachting in de sneeuw. Ik vind skiën zelf leuk, echter de pistes vaak te druk en met al die mooie vergezichten tijdens het skiën begint het al snel te kriebelen om de omliggende natuur te ontdekken. Zo kwam mijn vriend Chris met het idee om onze kampeerspullen mee te nemen voor een tweedaagse tocht in de sneeuw.

Na het uitzoeken van het gebied kwam ik erachter dat er in Tirol meer is dan alleen de skipistes. Het Tirol-gebied in Alpbachtal & Wildschönau reikt velen malen verder dan je kunt kijken. Vanaf de piste kijk je uit op een prachtige bergenreeks, dichtbegroeide naaldbossen en onaangetaste dikke sneeuwpakken. Dit is het gebied met ruim 70 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden voor de sneeuwschoenwandelaars en circa 50 kilometer aan goed bewegwijzerde langlaufpaden die je prima zelfstandig en op je eigen tempo kunt doen.

In overleg met het toeristenbureau laten we de auto achter op de parkeerplaats van Schönanger Alm, een klein dorpje op 6 kilometer afstand van de piste en volgen we op onze langlauflatten een gemarkeerde route die ons verder het dal in stuurt. Tijdens de langlauftocht worden we volledig opgenomen door de vredige witte natuur, de kabbelende rivier die eindigt in een meertje en het lage zonnetje dat nog over de toppen van de bergen door de bomen het dal in schijnt.

Het hele verhaal lezen? Je vindt het op de website van Reishonger!

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.