De online adventskalenders zorgen voor veel kerstvreugde

De online adventskalenders zorgen voor veel kerstvreugde

De feestdagen staan weer voor de deur en we gaan weer aftellen naar de kerstdagen. Trentino heeft een manier bedacht om dit aparte jaar af te sluiten: met een smakelijke adventskalender. Ook de Tirol Tourism Board brengt elke dag een vleugje vreugde, want elke dag is er een nieuwe verassing om te openen.

De smakelijke adventskalender van Trentino

Sinds 1 december kunnen alle kerstliefhebbers en zoetekauwen iedere dag een 'deurtje’ openen, waar ze een heerlijk en traditioneel recept uit Trentino vinden. In totaal zijn er tot kerstavond 24 zoete recepten die je met en voor je familie en vrienden kunt bereiden, of zelfs als cadeau onder de boom kunt leggen. Elke dag staat op een deurtje een prachtig winterlandschap uit Trentino. Deze deurtjes kan je alleen online openen, zoek het deurtje met de dag van vandaag, klik erop en er verschijnt een lekker recept! En nee je kan niet vals spelen door meteen alle deurtjes tot aan de kerst te openen, zoals met je chocolade adventskalender, want je kan alleen maar de deurtjes openen tot de datum van vandaag vandaag is. Ontdek achter de deurtjes de recepten voor de smakelijkste en zoete lekkernijen uit Trentino, zoals peperkoek, geurige kruiden en gekonfijte vruchten. Je huis zal deze adventsperiode heerlijk ruiken naar kaneel, kruidnagel en steranijs; de geur van Kerstmis! Bekijk hier de adventskalender.

December - Gingerbread koekjes

Het eerste recept moet natuurlijk wel afgetrapt worden met iets dat echt kerstmis schreeuwt: Gingerbread koekje. Bij het recept staat precies wat en hoeveel je nodig hebt, er staat een uitgebreide uitleg en er staan ook nog eens leuke weetjes over het recept bij!


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De Tiroolse adventskalender

Kerstmis staat bijna voor de deur. Tirol Tourism Board vindt dat het nu het perfecte moment is om even gas terug te nemen en te genieten van huiselijkheden en gezelligheid. Vanaf 1 december, tot en met 24 december brengt de Tirol Tourism Board elke dag een vleugje Tirol bij je thuis via een online adventskalender. Elke dag gaat er een deurtje open en vind je een bijzondere verrassing. Dit kan een mooi verhaal zijn, een lekker recept, een bijzondere traditie of een goede actie met leuke prijzen. Zo kom je vanzelf in de kerstsfeer van de Tiroolse bergwereld. Bekijk hier de adventskalender.

Samen koekjes bakken hoort helemaal bij de kertstijd. Zoals Linzeraugen, Lebkuchen, Weinachtsstoll of Tiroler Zelten. Dit is een zoet brood dat vooral in de adventstijd niet op tafel mag ontbreken. Belangrijke ingrediënten zijn gedroogd fruit, honing en aromatische kruiden. Ieder maakt de Zelten volgens het eigen familierecept.

1 december - Kerstkrans maken

Achter het eerste deurtje verschijnt een uitgebreide blogpost over hoe jij zelf een kerstkrans kan maken. In de blogpost staat stap-voor-stap handleiding en dat ook nog eens met extra foto’s.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen