vakantie SalzburgerLand

Even helemaal loskoppelen in het SalzburgerLand

In het Oostenrijkse SalzburgerLand kun je met het hele gezin genieten van een heerlijke actieve vakantie. Of je tijdens een zomervakantie nou op zoek bent naar spanning en actie, iets nieuws wil ontdekken, of juist als je op zoek bent naar een plek waar je rustig kan loskoppelen van de dagelijkse drukte, in het SalzburgerLand vind je altijd wel een fijne vakantiebestemming. 

Bloemen en lekker eten in Grossarltal

Een speciaal gebied in het SalzburgerLand is het Grossarltal. Daar kun je écht tot rust komen op de groene almen. Terwijl je fietsend of wandelend het dal verkent, kom je op elke alm weer iets anders tegen. Bloemen, dieren én -niet onbelangrijk- berghutten met lekker eten. En lekker eten is dan ook écht lekker, want bijvoorbeeld de Schnittkäse die op de Kreealm bij het Bergsteigerdorf® Hüttschlag wordt gemaakt, won in 2018 nog een prijs als de beste kaas in zijn soort van Oostenrijk!

Loskoppelen in Wildkogel-Arena

Als je je tijdens je vakantie wil uitleven en wel toe bent aan een flinke stoot adrenaline, dan moet je naar Wildkogel-Arena. Daar vind je heel wat spanning en sensatie op de roestvrijstalen glijbanen van de Rutschweg en op de kronkelende banen van de Mountaincart Strecke! Maar ook als je tóch even weg wil van alle spanning en drukte kan je hier terecht. In wandelgebieden en berghutten op 2000 meter hoogte kom je tijdens een wandeling in de natuur helemaal tot rust.

zomervakantie Salzburgerland

Door de kloven van het Salzburger Saalachtal

Wie niet de hoogte, maar juist de diepte in wil, kan naar het Salzburger Saalachtal. Want hier biedt de Saalach juist heel wat ruimte voor watersport. Van een raft-tocht samen met een gids op zoek naar schatten die langs de oever verstopt liggen tot een spannende afdaling in diepe kloven. En ook als je het liever droog houdt, kan je altijd dicht bij het water zijn. Want door de kloven en langs de watervallen kun je prachtig wandelen! En wil je eens écht leren mountainbiken? Dan ben je bij de mountainbikescholen hier aan het juiste adres.

 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.