autorijden in de bergen

Met de auto op weg naar een wandelgebied

Even een heerlijke frisse neus halen en wat kilometers maken (in de auto). Een wandeling in een prachtig natuurgebied of in een bergachtige omgeving kan enorm goed doen. Nederland heeft nog heel wat sterk heuvelachtig gebied om te wandelen en met een klein ritje met de auto kom je al snel in het buitenland met meer bergachtig gebied. Op reis met de auto voor een wandelvakantie in de bergen? Of wil je in Nederland een fijn heuvelachtig gebied bezoeken? Wij hebben de leukste bestemmingen voor bergwandelingen op een rijtje gezet. 

Nederlands heuvelgebied

Nederland wordt gekenmerkt door het vlakke landschap. Zeker in het noorden van het land en in de polder kun je kilometers in de verte kijken door het platte landschap. Toch heeft Nederland ook echt heuvelachtig gebied waar je een volwaardige klim kunt maken. Bijvoorbeeld het zuiden van Limburg is perfect voor een stevige wandeling. De Schinveldse Bossen liggen bijna tegen de Duitse grens aan en beloven een prachtig decor voor een wandeling door heuvelachtig gebied. De bossen zijn afgelegen dus zorg dat je al jouw waardevolle spullen uit de auto haalt wanneer je op stap gaat en dat je alles mee hebt wat je nodig hebt in geval van nood of pech.

Bergen in Duitsland

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om bergen te vinden. Onze oosterburen zijn rijk gezegend met een prachtig bergachtig landschap. Waar wil je heen? Doe op Bergwijzer wat inspiratie op voor bergreizen naar Duitsland. Een echte aanrader is het om de Allgäuer Alpen te bezoeken. Deze bergen liggen op 700 kilometer vanaf Eindhoven en zijn dus goed te bereizen. Het gebied ziet eruit als op je ansichtkaart, zo mooi zijn deze bergen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld en er zijn genoeg accommodatie en horecagelegenheden. Meer weten over dit gebied in Duitsland? Lees dan het uitgebreide artikel over de Allgäu.

Belgische Ardennen

Op wandelreis dicht bij huis? Bezoek dan de Belgische Ardennen. Op maar 350 kilometer rijden vanaf Utrecht bevind je je al een dromerig landschap in België. De Ardennen zijn prachtig, zowel in de winter als in alle andere seizoenen van het jaar. Het is een bergachtig gebied waar je goed kunt kamperen, fietsen en wandelen.

Ga je op reis buiten Nederland? Weet dan wat de autoverzekering dekt in het buitenland. Heb je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering nodig voor pechhulp? Kijk online dan even goed naar wat er precies wordt gedekt en ga de autoverzekering vergelijken. Een autoverzekering vergelijken op dekking in het buitenland is een aanrader als je vaak naar het buitenland rijdt. Zorg dat je niet alleen komt te staan wanneer je pech onderweg hebt. Zeker wanneer je bergachtig gebied bezoekt, is pechhulp cruciaal.
 

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.