Fietsen in het Salzburgerland

Met de fiets het SalzburgerLand verkennen

Het SalzburgerLand is razend populair bij Nederlanders. Na Tirol is het SalzburgerLand onder Nederlanders het meest bezochte deel van Oostenrijk. En al die Nederlanders kunnen zich daar tegoed doen aan een wel heel typisch Nederlands vermaak: fietsen. In het SalzburgerLand liggen honderden kilometers fietsroutes op je te wachten. Van razendsnelle downhill tracks tot lange routes door glooiende heuvels.

Fietsen in het SalzburgerLand

(e-)Bike verhuur

Daarbij hoef je trouwens helemaal niet je eigen fiets mee te nemen. Op veel plekken in het SalzburgerLand ben je als fietser van alle gemakken voorzien bij goed uitgeruste fietsverhuurders. Slimme tip: met een e-bike, die je bijvoorbeeld in Wagrain-Kleinarl kunt huren, kom je als fietser uit dat vlakke Nederland ook nog de berg op. En wees gerust, je komt niet snel met een lege accu te staan. Langs alle routes die door Wagrain-Kleinarl zijn uitgezet staan namelijk laadpunten, waarmee je je fiets van een nieuwe stoot energie kan voorzien. 

Fietsen in het Salzburgerland

Meerdaagse fietsvakantie

Het SalzburgerLand leent zich daarnaast ook uitstekend voor een lange tour. Zo fiets je vanuit de Wildkogel-Arena via de Tauernradweg dwars door het hele Nationaal Park Hohe Tauern, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de bergtoppen en gletsjers van het Nationale Park. Ideaal voor een meerdaagse fietsvakantie, die goed te doen is met een e-bike. In zeven dagen fiets je zo de 270 kilometer lange fietsroute af en heb je het hele gebied kunnen verkennen. En wil je eens een dagje niet fietsen, dan kun je ook nog terecht in de musea die je in de dorpen en steden in de Hohe Tauern tegenkomt terecht.

Fietsen in het Salzburgerland

Shredden in de bike parks

Als je toch meer van het ruigere werk houdt, dan kun je juist terecht in een van de bikeparks. In het SalzburgerLand liggen maar liefst vijf bikeparks, waar je een flinke adrenalinekick kan krijgen op routes die vol liggen met jumps, drops en scherpe haarspeldbochten. Klinkt dat nou allemaal erg wild? Wees gerust, want in zo’n bikepark vind je ook voldoende routes voor beginners, waar je je eerste bochten kun leren shredden. Zo kun je je vaardigheden op de MTB flink uitbreiden en rij jij voor je het weet razendsnel door de bergen.

Fietsen in het Salzburgerland

Ruig downhillen

Saalfelden Leogang is de place to be voor razendsnelle downhill-rijders. In Saalfeld Leogang liggen razendsnelle downhill tracks. Hoe goed je kan downhillen in Saalfelden Leogang blijkt wel uit het feit dat de UCI op deze downhilltracks de MTB-wereldkampioenschappen organiseert.

Toerrijders die met hun mountainbike juist lekker kilometers willen maken, kunnen juist terecht rondom rondom Flachau. Rondom Flachau zijn namelijk 45 tours uitgezet waar je lekker ver kan rijden kan maken. Fiets je over de almen? Of ga je voor een iets pittigere tocht met veel hoogtemeters? De 45 routes rondom Flachau bieden voor ieder wat wils. Onderweg ontbreek het je onderweg niet aan comfort. Langs de routes staan namelijk de nodige hutten en andere eetgelegenheden, waar zowel jij als je fiets comfortabel terecht kunnen. En wil je na de gedane arbeid nog even genieten van spektakel? Ga dan eens kijken bij de Bike Night Flachau!

Win een zomervakantie in het SalzburgerLand!

Wil het SalzburgerLand op de fiets verkennen? Ga dan naar www.salzburgerland.com en maak kans om een zomervakantie te winnen!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!