Met Pasen op wintersport in Zwitserland

Dit jaar valt Pasen op 5 en 6 april, maar wie zo laat in het seizoen wilt gaan skiën of snowboarden heeft niks te vrezen. Ook dat weekend zijn verschillende resorts in Europa nog open - met goede sneeuw condities! Hier de vier beste wintersportgebieden voor het paasweekend in Zwitserland op een rijtje.

Wintersport in april in Zermatt

Een belangrijke factor voor sneeuwzekerheid in het voorjaar is de hoogte en daar blinken de Zwitserse Alpen in uit. Ongeveer een derde van de 4.000 meter hoge pieken die de Alpen rijk is liggen rondom Zermatt. In dit autovrije dorp bevinden de skipistes zich tussen de 1.620 en 3.899 meter. Daarmee heeft Zermatt de hoogste skipiste in heel europa!

Sneeuwzekerheid is dan ook gegarandeerd: 70% van de pistes bevinden zich of op de gletsjer, waar men gedurende het hele jaar kan skiën, of hebben sneeuwmachines. Snowboarders oefenen in het freestyle-funpark "Gravity Park", waar ook kandidaten voor de Olympische Spelen trainen.

Met de Matterhorn op de achtergrond is Zermatt een pittoresk Zwitsers ski resort en de 350 km aan pistes bieden eindeloos wintersportplezier.

Seizoen: Eind oktober tot begin mei (het hele jaar op de gletsjer)
Website: http://www.zermatt.ch/de/

Wintersport in Saas Fee

Dit hooggelegen dorp is een van de mooiste in heel Zwitserland en won in 2012 de titel ‘Best Ski Resort in Switzerland’.
Het merendeel van de pistes bevinden zich boven de 2.500 meter en hebben een noordelijke ligging. De hoogste pistes bereiken een hoogte van 3.600 meter. De pistes die zich niet op de gletsjer bevinden beschikken over sneeuwmachines waardoor je ook in Saas Fee vrijwel het hele jaar sneeuwzeker bent.
Verder is er een freestyle park, een fun park, en een park waar de kleinsten onder ons het skiën kunnen ontdekken. Dit autovrije dorp is vooral bij families een populaire bestemming.
Seizoen: Begin november tot eind april
Website: http://www.saas-fee.ch/de/Home

Skiën in april in Verbier

Verbier St-Bernard is een skigebied in het zuidwesten van Zwitserland met zes ski resorts verspreid over twee gebieden: 4 Vallées en Ski St-Bernard. Verbier bevindt zich in het hart van 4 Vallées dat 410 km aan pistes en 89 liften heeft. De Mont-Fort, het hoogste punt binnen het skigebied op 3.300 m, biedt een panaroma over de Matterhorn, het Combins en het Mont-Blanc gebergte.

Door de ligging in een grote kom in de bergen met hellingen aan alle kanten is Verbier uitgegroeid tot een van de bekendste skigebieden in de Alpen. Het dorpje heeft echter zijn charme behouden. Het staat tevens bekend om het uitstekende off-piste skiën en is dus uitermate geschikt voor de meer ervaren wintersporters.
Seizoen: Begin november tot eind april
Website: http://www.verbier.ch/de/

Arosa in Graubünden

Ook het mooie Arosa in Graubünden biedt wintersportplezier laat in het voorjaar, maar sluit eerder dan bovengenoemden: de laatste dag dat de liften open zijn is 21 april! Het dorp ligt op 1800 meter en de skiliften gaan tot 2653 meter, aanzienlijk minder hoog dus.

Ook het skigebied rondom Arosa zelf is kleiner en biedt slechts 70 km aan goed onderhouden pistes. Wel is het gebied sinds kort verbonden via een gondelbaan met het skigebied van Lenzerheide wat gedurende de wintermaanden het plezier verdubbelt.

Seizoen: Begin december tot halverwege april
Website: http://www.arosalenzerheide.ch/de

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis