Home » Reportage
Kitzbueheler Alpen St. Johann in Tirol - Stefan Eisend

Op skisafari in de Kitzbüheler Alpen: Voorpret!

Afwisselend, moderne liften, goed geprepareerde pistes, sneeuwzeker, lekker glooiend, uitdagend steil, relaxt, adrenalineverhogend. Dat zijn enkele steekwoorden voor de Kitzbüheler Alpen. Maar de enorme uitgestrektheid van de skigebieden is dé reden voor veel skiërs en snowboarders om erheen te gaan, want hier kun je de grootste skisafari ter wereld maken. In het komende nummer van Bergen Magazine lees je er alles over, hier lees je vast een preview!

Tekst Noes Lautier
Foto Stefan Eisend

Een meerdaagse skisafari is spannender dan een week lang skiën in één gebied. Bij zo’n safari ga je van A naar B: je eindigt dus bij een ander dalstation dan waar je begonnen bent en doorkruist in één dag een heel skigebied door slim gebruik te maken van opeenvolgende liften. Met een skisafari-pistekaartje en de vertrektijden van het openbaar vervoer op zak geht's los. In elk gebied zijn safari's voor kilometervreters, voor families met kinderen en voor levensgenieters die tussendoor ook graag een zonnig terrasje pakken. Het lukt beslist niet om in een week alle safarimogelijkheden uit te proberen. Het skigebied SkiStar bij St. Johann in Tirol is een lekker begin, met brede pistes, niet te steile afdalingen en een duizelingwekkend uitzicht op de wondermooie besneeuwde rotswanden van de Wilder Kaiser.

Zo'n skisafari is niet voor luie mensen, want als je een heel gebied in één dag wilt verkennen, moet je flink doorskiën! Het is een kwestie van de eerste bus nemen en zorgen dat je als eerste op de piste staat.


Het hele verhaal lezen? Je vindt het in het in het decembernummer van Bergen Magazine. Vanaf 8 december overal verkrijgbaar!

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 27 november 16:00 uur een abonnement. Profiteer van de speciale aanbieding: 1 jaar Bergen Magazine van €29,50 voor slechts €17,95.

Ontdek het zuiden van Karinthië met sport plezier. 4 nachten/HP v.a. € 630,- per gezin

Geniet van een gezinsvakantie vol avontuur op de boerderij. 3 nachten incl. ontbijt en badstrand v.a. € 210,- per gezin.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!