RAB, the Mountain People

RAB, the Mountain People

Rab is een toonaangevend Brits outdoormerk. Gestart op een kleine zolder in Sheffield, waar in de jaren tachtig de eerste slaapzakken met de hand werden genaaid, is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal merk, dat een breed assortiment technische bergsportkleding, uitrusting en accessoires maakt.

Rab omschrijft zichzelf als ‘The Mountain People’. Wat bedoelen jullie daarmee?

The Mountain People staat voor wie we zijn en voor hen voor wie wij geloven dat de producten gemaakt zijn. Als bedrijf zijn we gepassioneerd over het buitenleven en trots op onszelf dat we sterke hard-working kleding en uitrusting maken die op het hoogste niveau kan functioneren. Of je nu in het dal op pad bent, jouw plaatselijke heuvels verkent, of hoog in de Himalaya klimt, wij geloven dat het een en hetzelfde ding is dat ons verbindt en ons inspireert: het plezier dat we in onze bergtochten hebben, en de vriendschappen die we daarbij sluiten.

Hoe gaat het ontwerpen van nieuwe producten in zijn werk?

De eerste bron van inspiratie voor onze nieuwe producten is de omgeving waarin ze gebruikt zullen worden. Als team combineren we de feedback op producten met onze jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste stoffen en technologieën om tot innovatieve nieuwe concepten te komen. Als dan het eerste ontwerp is gemaakt, werken we samen met onze fabrieken, atleten en een team van berggidsen om de prototypes te testen. We verfijnen de pasvorm en de specifieke onderdelen, zoals ritsen en zakken voordat het eindproduct wordt ontwikkeld. Dit is vaak een lang proces, waardoor we ver vooruit werken. Maar het eindresultaat is altijd kleding en uitrusting van hoge kwaliteit, die je nooit meer wil vervangen.

Over welk nieuw product zijn jullie enthousiast?

Deze lente hebben we de Mythic 200, 400 en 600 onthuld. Na maanden van research, ontwerpen en testen hebben we een reeks slaapzakken ontwikkeld, die je ’s nachts erg warm houden, terwijl ze toch heel makkelijk en klein in te pakken zijn. De slaapzakken zijn uiterst licht in gewicht (vanaf een halve kilo!) maar isoleren ongehoord goed. Dit hebben we bereikt zonder de noodzakelijke elementen die je in de bergen nodig hebt weg te laten. We hebben onze kennis van de nieuwste stoffen en technologieën gecombineerd met diervriendelijk verkregen 900 FP ganzendons (RDS-gecertificeerd) van de hoogste kwaliteit). Met de hand gevuld, genaaid en klaargemaakt voor verzending vanuit onze fabriek in het Engelse Derbyshire. Dit is een product waar we echt heel trots op zijn!

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!