Foto's bron: Ferienwelt Winterberg

Skigebied van de week: Winterberg

 Ferienwelt WinterbergWinterberg is gelegen in het Duitse Sauerland en vormt een geslaagd decor voor wintersport: er is vaak negentig procent kans op sneeuw (vooral in januari en februari), het is benoemd tot Olympisch steunpunt van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en de variatie aan sportvoorzieningen is een must voor elke sportieveling. Nordicwalking, snowboarden, rodelen, skiën, langlaufen, winterwandelen. Het kan er allemaal.

Tien skigebieden in Winterberg

De regio Winterberg bevat tien skigebieden, die in totaal over 83 ski-en rodelpistes beschikken en 51 besneeuwde pistes, waarvan er 32 verlicht zijn. Er is onder andere een 170 kilometer lang loipenetwerk en er zijn twee biathlonstadions. Verder zijn er 56 skiliften, waaronder 12 stoeltjesliften. Het merendeel van deze liften is aangesloten bij een gezamenlijk ticketsysteem, waardoor je snel van de verschillende pistes kunt wisselen.

 Ferienwelt Winterberg

Zowel de beginnende wintersporter als de doorgewinterde sneeuwfanaat kan terecht in de tien skigebieden, maar zelfs als je naar Winterberg komt om de wintersport te leren, heb je keuze uit 13 skischolen en een grote variatie aan skipistes om je kwaliteiten te testen.Zo kunnen gezinnen het beste terecht in Snow World Züschen, waar de pistes breed zijn en meer ruimte geven.De Skiliftcarrousel van Winterberg is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of beginnende wintersporters. De stoeltjesliften zijn er extra versierd voor de kinderen en de baan geeft de mogelijkheid om in de avond te skiën, doordat alles goed verlicht is.Wie van afwisseling houdt gaat naar de Kahler Asten, waar aan de voet van de berg de skicarrousel Altastenberg ligt. Hier kan je kiezen uit 17 pistes, waar kinderen kunnen leren skiën en ervaren sporters zichzelf opnieuw kunnen uitdagen.

 Ferienwelt Winterberg

Winterberg blijft zich vernieuwen en uitbreiden. Sinds kort is er in Winterberg de mogelijkheid om een cursus snowkiten te leren. Snowkiten lijkt erg op kitesurfen, maar dan in de sneeuw, als er genoeg van ligt tenminste. Op 28 en 29 december dit jaar gaan de eerste snowkite-cursussen van start. Verder zijn er meerdere weekenden gepland, compleet gericht op het leren van de sport: op 2 en 3 januari, 25 en 26 januari, 15 en 16 februari en het weekend van 1 en 2 maart.

Winterse bezienswaardigheden in Winterberg

Een van de snelste bobsleebanen ter wereld is de bobsleebaan Winterberg Hoogsauerland, waar atleten een snelheid van 150 kilometer per uur kunnen halen. Buiten de wintersportperiode (april - oktober) worden er ook rondleidingen gegeven op de bobsleebaan, geïllustreerd door een verhaal over het ontstaan van de baan.

 Ferienwelt Winterberg

In het West-Duitse Wintersportmuseum in Winterberg-Neuastenberg waan je je terug in de tijd. Voor wie even een middagje weg wil en zijn brein wil voeden met de geschiedenis van de wintersport. Er wordt een expositie in het museum getoond, waar je prehistorische ski’s te zien krijgt, het productieproces is uitgebeeld en hoe de makers van de ski’s zich in de loop van de jaren hebben ontwikkeld. Verder komen er uitgebreide thema’s aan bod als het wintersporttoerisme, schaatsen en ‘wintersport en milieu’.

De St. Georg Springschans, waar verschillende keren Duitse Kampioenschappen zijn gehouden, gebouwd in 1959, gerenoveerd in 2000 en uitgebreid in 2007 zodat deze ook te gebruiken is in de zomer.

 Ferienwelt Winterberg

 Ferienwelt Winterberg

Op vijf kilometer afstand van Winterberg ligt de bekendste en meest bezochte berg van Noordwest Duitsland: de Kahler Asten. Ook wel de ‘vader van de Sauerlandse bergen’ genoemd, door zijn hoogte van 841,5 meter. Met een klein natuurmuseum, een informatiecentrum en een uitkijktoren met uitzicht over Sauerland.

Voor foto’s en meer informatie, bezoek onderstaande website.

http://nl.winterberg.de

Foto's bron: Ferienwelt Winterberg

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.