Ternua: The brand that protects people while at the same time protecting the planet

Ternua: The brand that protects people while at the same time protecting the planet

Ternua is een Spaans merk dat sinds 1994 berg- en outdoorkleding ontwerpt en produceert. De keuze van de walvisstaat als logo symboliseert een sterke betrokkenheid bij het beschermen van de natuur en het milieu. Maar het blijft niet alleen maar bij symbolische gebaren. Ternua stimuleert namelijk actief het ontwikkelen van duurzame en innovatieve productiemethodes om de negatieve impact van de textielindustrie op het milieu tegen te gaan. Zo maken we bij het ontwerpen van onze kleding gebruik van gerecycled materiaal en niet-schadelijke voorbehandelingen van de textiel.

Waar zijn jullie heel trots op?

 The brand that protects people while at the same time protecting the planetDat we al 25 jaar geleden, bij onze allereerste collectie, kleding uitbrachten met daarin materiaal van gerecyclede PET-flessen. Sindsdien hebben we grote vooruitgang geboekt. In onze collectie voor de zomer van 2019 is 28% van onze kleding gemaakt van gerecycled materiaal. Hierbij hergebruiken we vezels uit een breed scala aan materialen, waaronder visnetten, tapijtresten, plastic flessen, dons, wol, koffiedrab en notendoppen. Daarnaast draagt 61% van deze collectie het Bluesignkeurmerk en is 22,8% gemaakt van biologische textiel.

Laten we verder vooral niet vergeten dat Ternua een wereldwijde pionier is met het gebruik van gerecyclede Neokdun-dons en in het toepassen van een PFCvrije waterproof behandeling in al zijn donzen producten. Hiermee voorkomen we onnodig dierenleed. Voorts liep Ternua in 2018 voorop door PFC’s geheel uit te bannen bij het waterproof maken van zijn producten. Bovendien creëerden we het Commitmentlabel. Kledingstukken met dit keurmerk zijn gemaakt van gerecyclede of biologisch af breekbare stof, zoals biologische katoen of Bluesign-gecertifi ceerd materiaal. Alle Ternua- producten met het Commitment-label bewijzen dat we ons daadwerkelijk inzetten voor duurzaamheid.

 The brand that protects people while at the same time protecting the planetVandaag de dag biedt Ternua zijn outdoorkleding aan in meer dan twintig landen, in Europa, Azië en de beide Amerika’s. We maken ook deel uit van de European Outdoor Group. Binnen deze overkoepelende vakorganisatie werken de belangrijkste outdoormerken samen om de gemeenschappelijke belangen van de Europese outdoorsector te promoten. Daarbovenop is Ternua ook een van de oprichters van IGOT (It’s Great Out), waar we nog steeds in de raad zitten. Deze non-profitorganisatie streeft ernaar om de levenskwaliteit en socialisatie van mensen te vergroten door outdooractiviteiten te promoten en een zitterige levensstijl tegen te gaan. Ten slotte is Ternua ook betrokken bij diverse initiatieven ter verbetering van het milieu, waaronder het sponsoren van vier walvissen via het WDC.

www.ternua.com​

Ervado Agencies
Erwin van Dop
evandop@ervadoagencies.nl

Meer inspiratie

Merk: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.