Vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

De vakantieboerderijen van Roter Hahn zijn ideaal voor een heerlijke vakantie tussen ruige bergtoppen en zonnige wijngaarden. Wie vanaf de hoge bergtoppen in Zuid-Tirol naar beneden kijkt, ziet een mooi verzorgd cultuurlandschap dat uniek is in zijn soort. Al eeuwen geleden zijn boeren begonnen om de vaak kleine stukjes karige grond in de dalen en op de berghellingen als landbouwgrond in gebruik te nemen. In de loop der tijd is een fleurige lappendeken ontstaan van boomgaarden, wijngaarden, grasland en bergweiden die zich naadloos in het landschap voegen.

Vakantieboerderijen van Roter Hahn

Tegenwoordig behartigt de Südtiroler Bauernbund onder de naam Roter Hahn de belangen van meer dan 1600 boerderijen in heel Zuid-Tirol   die vakantie op de boerderij aanbieden. Al deze boerderijen hebben één ding gemeen: je kunt er in een persoonlijke sfeer genieten van een heerlijke boerderijvakantie en kennismaken met het echte boerenleven. Dat is mede te danken aan de kleinschalige opzet met maximaal vijf vakantie-appartementen.

De vakantieboerderijen van Roter Hahn zijn perfect om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van een ontspannen vakantie voor jong en oud. Dat begint al bij het ontbijt, dat bestaat uit gezonde producten van de eigen boerderij, zoals verse eieren van de vrolijk kakelende kippen. En natuurlijk komt ook het zomerfruit vers van de boom of het veld. Beter kun je de dag niet beginnen!

Vakantieboerderijen zijn ideaal voor kinderen

Er zijn allerlei soorten gespecialiseerde vakantieboerderijen. Wat dacht je van een vakantie op een biologische boerderij, een fietsvriendelijke boerderij, een wijnboerderij, een ruiterboerderij, een wellnessboerderij of een kindvriendelijke boerderij met aantrekkelijke gezinskortingen? De keus is groot en er is altijd wel een Roter Hahn-boerderij van je gading bij.

Vooral voor kinderen is een boerderijvakantie ideaal. Op de boerderij mogen ze naar hartenlust spelen, de dieren aaien en voeren en de omgeving verkennen. Hier komt wat ze op school hebben geleerd tot leven en ervaren ze waar de melk vandaan komt, hoe je zelf brood bakt, hoe je kaas maakt en welke kruiden er in de moestuin groeien. Vanaf juni wordt het helemaal leuk, want dan kunnen jong en oud meehelpen bij het hooien. En wie kan paardrijden, rijdt met de boer mee naar de zonnige bergweiden hoger in de bergen.

Actieve vakantie

Houd je van een actieve vakantie? Dan zit je bij de boerderijen van Roter Hahn goed, want ze liggen vaak vlakbij de mooiste wandelpaden en fietsroutes. Veel boerderijen stellen gratis fietsen of wandelstokken beschikbaar en hebben informatie paraat over mooie tochten in de omgeving. Bijzonder spannend is het om samen met de boer in alle vroegte op pad te gaan en de zonsopgang bovenop de berg te zien of wilde dieren te observeren.

Een sterk punt is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de vakantieboerderijen, want de prijs voor een vakantieappartement begint bij 70 euro per dag.

Synoniem voor kwaliteit

Opgeschudde dekbedden, een stevig boerenontbijt, geurige spekknoedels, uitstekende wijnen en zelfgemaakte jam voor thuis: een boerderijvakantie staat in Zuid-Tirol ook altijd synoniem voor genieten van het goede leven.

Roter Hahn is het kwaliteitsmerk van de Südtiroler Bauernbund. Het werd in 1999 in het leven geroepen om het boerenleven te promoten metvakantie op de boerderij, boerencafés, kwaliteitsproducten van de boerderij en boerenambachten.De strenge kwaliteitscriteria hebben Roter Hahn tot een gewild keurmerk gemaakt voor het beste wat de Zuid-Tiroolse boerderijen te bieden hebben. Overal waar je de 'rode haan' ziet kraaien, kun je rekenen op kwaliteit, het echte boerenleven en Zuid-Tiroolse gastvrijheid. Momenteel telt Roter Hahn meer dan 1600 boerderijen die accommodaties aanbieden, aangevuld met 41 boerencafés en buschenschänken waar je eigen wijn kunt drinken, 56 boerderijwinkels met kwaliteitsproducten van eigen teelt en 5 boerderijen met kunsthandwerk.

Meer informatieKijk op de website van Roter Hahn

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.