Foto Hans Bruns

Verhaal achter de foto: de avond gevangen in één foto

Drie jaar geleden zaten we nog middenin het klusproces van ons net aangekochte pension in Oostenrijk: de Berghut. Omdat onze plannen nogal ambitieus waren, hebben we 1,5 maand voor de opening een extra beroep gedaan op hulptroepen: 6 studenten uit mijn Brabantstudentendispuut hebben 3 dagen geschuurd en geschroefd. En sindsdien komen er elk half jaar weer een paar studenten terug om te klussen. Ze zijn helemaal Oostenrijkfan geworden. Supergezellig!

Tekst en foto: Hans Bruns

Tijdens deze week gaan we altijd 1 nacht kamperen in de mooie Oostenrijkse natuur. Deze avonden zijn altijd erg gezellig en avontuurlijk, met leuke en gesprekken rond het kampvuur, geroosterde worstjes als avondeten en we drinken een borrel.

Afgelopen mei was het de prachtige natuur die me bijbleef. Vanaf het begin van de avond viel me al op hoe mooi het was. De witte bergen op de achtergrond en vooral bijna volle maan die ons vanaf het begin van de avond bijscheen. Gelukkig had ik mijn statief bij me. En de hele avond was ik een beetje ‘excited’: dit waren de omstandigheden waarvan ik stiekem gedroomd had.

Ik liet mijn biertje links liggen en ging aan de wandel met mijn camera en mijn statief. Deze foto heb ik gemaakt aan de andere kant van de rivier. Om hier te komen, moest ik een brug oversteken die 15 minuten – enkele reis - verder lag. Eenmaal op de fotoplek wist ik: dit kan wel eens een hele erge gave plaat worden, die de wandeling dubbel en dwars waard is.

Het kampvuur, de sfeer van de mensen, de maan en de bergen op de achtergrond. Een heerlijke avond met vrienden in de meest prachtige omgeving. Voor mij is het een foto die de avond in één foto vangt. Vastgelegd op de gevoelige plaat. Voor mij als fotoliefhebber een heerlijk moment.


Verhaal achter de foto - september 2012

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?