Foto Jonathan Vandevoorde

Voorpret! 20 Alpentoppen voor iedere wandelaar

Bij op een bergtop staan, denk je al gauw aan extreme beklimmingen tegen ijswanden, nachten op een berg slapen in een tentje en bevroren vingers en tenen. Niets hoeft minder waar te zijn. Veel bergtoppen kun je wandelend bereiken. Onze definitie van een wandeltop is eenvoudig: elke bergtop die je over gemarkeerde paden kunt bereiken zonder klim- of klettersteiguitrusting. Maar dat betekent niet altijd dat de route er naartoe ook makkelijk is.

Is het ZWAAR?
De vraag, of de tocht naar een bergtop ‘zwaar’ is, kan niemand beantwoorden, tenzij jij zelf. Want wandelen naar een top kan een uitdaging zijn, vooral conditioneel. Ten eerste kan de klim erg lang zijn, en je moet ook nog weer terug. Het is in de meeste gevallen voor de hand liggend (en leuker) om een nacht in een nabijgelegen berghut door te brengen. Ten tweede: hoe beter je conditie, hoe minder lastig het wordt.

Is het ook MOEILIJK?
Veel (maar niet alle) toppen in onze selectie hebben een of meer korte passages die gezekerd zijn met vaste kettingen of een kabel, zoals je dat in de laatste meters op een steile pas ook wel eens hebt. Vaak loop je sowieso wel eens langs een afgrond of een loeisteile helling. Hoogtevrees hebben helpt niet. Een wandeltop ga je dus beter niet op slippers of gympen te lijf. 

20 Alpentoppen voor iedere wandelaar
De redactie heeft in het komende nummer van Bergen Magazine maar liefst twintig Alpentoppen geselecteerd, waar je als bergwandelaar prima te voet kunt komen.

Benieuwd welke? Het volgende nummer ligt vanaf 8 februari in de winkel. Liever Bergen Magazine thuis ontvangen? Neem vóór 28 januari 16:00 uur een abonnement!

1 jaar Bergen Magazine van €31,45 voor €22,50 + cadeaus

 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.