Wandelvakantie west tirol

Wandelen in het Wilde Westen van Tirol. Stad, Land, Rivier en Berg

De regio TirolWest met de plaatsen Landeck, Zams, Fließ, Tobadill, Grins en Stanz is een bijzondere combinatie van stad, land, rivier en berg, die talloze mogelijkheden biedt om de natuur en bijzonderheden van de verschillende plaatsen te verkennen.

Of het nu te voet is, op de fiets, of op een van de begeleide belevenisroutes inclusief proeverijen – ’s zomers biedt deze regio een breed scala aan activiteiten en ruimte om te ontspannen. Kastelen, meren en regionale lekkernijen zorgen voor een gevarieerde zomer, met blijvende herinneringen.

Wandelen in het Wilde Westen

Over stok en steen, langs meren en naar de hoogste punten van de regio: op 490 km wandelpad is alles mogelijk, van ontspannen wandelen tot het veroveren van toppen. Elke dag biedt zo een nieuwe uitdaging voor de voeten en wandelschoenen.

In het wandelgebied rond Landeck staat ook genieten centraal. Talloze alpenweiden en -hutten nodigen uit om te pauzeren en te verblijven, en natuurlijk om regionale lekkernijen te proeven. Een hoogtepunt is zeker de Almbrunch met een prachtig bergpanorama, elke donderdag op de Flathalm in Tobadill of de picknick bij zonsondergang elke maandag op de Ruïne Kronburg.

Wandelvakantie west tirol

Ook heel populair onder natuurliefhebbers en wandelliefhebbers is het wandelgebied Venet. Van ontspannende wandelingen tot uitdagende bergtochten, er is voor ieder wat wils. Onderweg nodigen rustieke alpenhutten uit tot een pauze met regionale specialiteiten.

Van sterren en heksen

Overdag ontdek je de bergen in het stralende zonlicht, maar ’s avonds ervaar je de regio vanuit een heel ander perspectief. Bijvoorbeeld tijdens een avondstadswandeling met de heks Stase, die je het verhaal van de heksen in Tirol vertelt.  Tijdens de stadstour kun je de locaties uit die verhalen bezoeken. Een ander hoogtepunt is de avondwandeling in het Zammer Lochputz - Tirols mystieke kloof - elke woensdagavond in juli en augustus.

 

TIP

Iets heel bijzonders is zeker de Burgenweg. Hier liggen Kasteel Landeck, Kasteel Biedenegg, Kasteel Wiesberg, de ruïne van Schrofenstein en de Ruïne Kronburg als hoogtepunten direct aan de route en willen je graag hun verhalen vertellen! De route is verdeeld in 5 etappes, waarbij elk etappe een kasteel centraal staat.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling