Wandelen in Mittersill

Wandelen met uitzicht op 3000’ers

Omgeven door 3000’ers in het Nationaal Park Hohe Taueren en de glooiende grasbergen van de Kitzbüheler Alpen vormen de drie dorpjes Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden een ideale uitvalsbasis voor hoogalpine tochten en bergwandelingen.

Wandelaars kunnen hier kiezen uit talloze gemarkeerde wandelpaden, variërend van idyllische weide- en bospaden tot smalle en rotsige bergpaden. Deze wandelroutes van uiteenlopende moeilijkheidsgraden voeren je van Mittersill en de nabijgelegen dorpen in het nationaal park steeds weer naar nieuwe bestemmingen.

Goed verzorgd door 15 gecertificeerde wandelbedrijven

Van onze zes begeleide wandelingen (van alle moeilijkheidsniveaus) per week in het hoogseizoen en drie begeleide wandelingen in het laagseizoen gaat elk wandelhart sneller kloppen! Het absolute hoogtepunt? Al deze tours beginnen en eindigden vlak voor een hotel, omdat onze gratis shuttle je naar het startpunt van de wandeling brengt en ook weer ophaalt. Ons wandelprogramma onderscheidt zich dankzij de vakbekwaamheid van onze professionele begeleiders. Laat de kans om met onze parkwachters en berggidsen de natuur te verkennen vooral niet liggen!

Wandelen in Mittersill

Trek je toch liever op eigen houtje erop uit? Dan is de Wanderguide iets voor jou, met meer dan 65 wandelroutes, inclusief hoogtemeters. Niet alleen wandelaars komen in Hohe Tauern aan hun trekken, ook fietsers kunnen er hun hart ophalen. In regio ligt namelijk een groot aantal fietsroutes van diverse moeilijkheidsgraden, variërend van de gezellige Tauernradweg langs de Salzach tot uitdagende mountainbikeroutes. Mittersill- Hollersbach-Stuhlfelden geldt dan ook als een van de aantrekkelijkste fietsregio’s van Oostenrijk.

De gondellift Kitzbüheler Alpen brengt jou en je fiets in een mum van tijd boven op de Kitzbüheler Alpen, waar je van indrukwekkende uitzichten kan genieten. Ben jij helemaal gek van het golfen? En kan je ook tijdens je vakantie eigenlijk niet zonder je geliefde hobby? Dan ben jij bij Golf- club Hohe Tauern helemaal op je plek! Deze gevarieerde en vlakke 18-holes golfbaan ligt ingebed in de omliggende berketens, waardoor golfen op elke fairway er een avontuur in de natuur wordt!

Event-tips:

Hohe Tauern Wandeldagen

• Vrijdag 06 september2019:
Muzikale wandeling met Harry Prünster.

• Zaterdag 07 september 2019:
Wandelmarathon van 10, 20 en 42 km lengte.

• Zondag 08 september 2019:
Culinaire wandeling met Nationaal Parksnack.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer