Vibram FiveFingers KSO - KSO Trek

Iedereen weet hoe irritant het is om gruis of steentjes in je schoenen te hebben tijdens een wandeling. Laat staan wanneer je aan het hardlopen bent. En dat is minder prettig bij de Vibram FiveFinger Sprint. Want door de open bovenzijde kan er tijdens het buitensporten af en toe wel eens iets in je schoenen schieten. Vibram verzon er iets op en kwam met de KSO.

Vibram FiveFingers geven je het gevoel dat je op blote voeten loopt. En op blote voeten lopen, is gezond. Spieren in voeten en onderbenen worden sterker, je lichaamsbalans verbetert en de kans op rugpijn neemt af. Ondertussen beschermt de speciale Vibram-zool je tegen stoten of scherpe steentjes. Sinds enige tijd is er een nóg veiligere Vibram FiveFingers op de markt: de KSO, het meest populaire Vibram FiveFinger-model onder mannen. Doordat deze schoenen aan de bovenkant een hoogsluitende beschermingslaag hebben, is de kans dat er zand of andere indringers in de schoenen terechtkomen, uitgesloten. KSO staat dan ook niet voor niets voor ‘Keep Stuff Out’.

Extra bescherming
De dunne bovenlaag omwikkelt de gehele voorvoet en is gemaakt van een ademend en scheurbestendig nylon dat de voeten aan de bovenzijde extra beschermt. Zoals we gewend zijn, is de schoen verder uitgerust met een hoogwaardige Vibram-zool met micro-inkepingen voor extra grip en bescherming. De zool is bovendien anatomisch vormgegeven om het natuurlijke afrollen van de voeten niet te belemmeren. Een 2 millimeter dik voetbed biedt extra comfort en met één enkele Velcro-sluiting zit de KSO als gegoten.

Robuuste vorm
De KSO is er in dames- en herenuitvoering. Daarnaast is er voor de mannen nog de KSO Trek. Een robuuste vorm gemaakt van kangoeroeleer dat soepel en zacht aanvoelt, maar toch sterk en scheurbestendig is. Ook voor nare transpiratieluchtjes hoef je niet bang te zijn want het leer is van een uitstekende, luchtdoorlatende kwaliteit.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?