Home » Vakantietip
lekker slapen

5 voordelen van het gebruik van neuspleisters

Ken je dat gevoel dat je niet in slaap komt, aangezien het lijkt alsof de persoon naast jou een compleet bos aan het omzagen is? Of dat je op een camping ligt en dat blijkt dat jouw buurman buiten barbecueën ook fantastisch kan snurken? Een redelijk vervelende situatie voor de snurker en uiteraard jijzelf. Gelukkig zijn hier de nodige oplossingen voor. In extreme gevallen kan dit gaan om een operatieve behandeling. Gelukkig zijn er ook wat eenvoudigere opties, zoals het gebruik van neuspleisters. Dit zorgt voor een betere ademhaling, minder snurken en meer lucht tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of klimmen. In dit artikel gaan we dieper in op de neuspleister en vertellen we over 5 voordelen van het gebruik ervan. 

Hoe werken neuspleisters?

Aangezien snurken of een tekort aan zuurstof door de neus kan worden gezien als een serieus probleem, is het zaak hier iets aan te doen. De neuspleister kan hiervoor zorgen. Dit zorgt er namelijk voor dat de neusgaten beter open staan. Hierdoor verloopt de ademhaling een stuk soepeler, waardoor je meer zuurstof binnen krijgt en uiteindelijk een stuk vrijer kan ademen. Het zijn pleisters met een stevige soort lijm die je eenvoudig op de neus plakt, waarna je ze ook pijnloos weer kunt verwijderen. En goed nieuws voor degenen onder ons met een ietwat grote neus, de pleister zijn geschikt voor elk formaat. Hieronder vertellen we je waarom het gebruik van de neuspleisters nog meer zo prettig is. 

Meer lucht

We beginnen het lijstje met een bijkomend voordeel van het gebruik van neuspleister. Ze mogen dan in eerste instantie wel dienen tegen snurken, ze zijn geweldig te gebruiken als jij een lange hike door bijvoorbeeld de Oostenrijkse bergen gaat maken of besluit een berg te gaan beklimmen. Door de pleisters heb je immers meer zuurstof tot je beschikking, waardoor je ook op grote hoogte nog prima kunt blijven ademen. Je houdt het simpelweg langer vol. En mocht je nu een meerdaagse tocht doen met een groep vrienden, dan kun je ze ook ’s nachts in je tentje gewoon ophouden om snurken te voorkomen.

Vrijer ademen

We kennen allemaal dat gevoel dat je even zonder lucht zit. Dit benauwde gevoel is iets dat je zo min mogelijk wilt hebben. Doordat er niet genoeg zuurstof door de neus komt, komt het voor dat mensen een hard snurkend geluid maken als ze bijvoorbeeld op hun rug liggen. Door gebruik te maken van de neuspleister kun je gelukkig vrijer ademen, waardoor dat benauwde gevoel veel minder aanwezig is. 

Beter slapen

Een gebrek aan zuurstof kan logischerwijs tot onrust leiden. En hoe vervelend is het als je deze onrust ervaart op het moment dat je echt behoefte hebt aan een goede nacht slaap? De neuspleisters zorgen ervoor dat je beter slaapt. Je hebt immers een stuk minder last van benauwdheid of een verstopte neus. Ook word je niet wakker door een por in je zij van degene die naast je ligt met het verzoek of het wat stiller kan. En we weten allemaal dat een gemiddeld mens beter in zijn of haar vel zit door een goede nachtrust.

Minder snurken

Buiten het feit dat de neuspleisters ervoor zorgen dat je beter kan slapen en vrijer kunt ademen, is het ook voor degene die bij jou in de buurt slaapt een stuk prettiger. Je maakt immers een stuk minder herrie. Het is vrij vervelend om zelf een rot nacht te hebben gehad, waarna je ook nog eens hoort dat je iemand anders zijn of haar nacht hebt verstoord. Wat dat betreft lossen de neuspleisters zowel voor jou als jouw eventuele bedpartner problemen op. 

Fijn voor in de winter

Door het frisse weer in de herfst en winter in Nederland komt het regelmatig voor dat onze neus voor de helft of volledig verstopt zit. Het gebrek aan zuurstof maakt het uitvoeren van een sport gerelateerde activiteit haast onmogelijk. Juist in deze periode van het jaar is de neuspleister misschien wel het ideale hulpmiddel om ook met een verstopte neus gewoon te kunnen bewegen en sporten. 

Een multifunctioneel product

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van het nut van de neuspleister. Buiten dat het goed is voor jouw gezondheid en het slaapritme van jouw bedpartner, is het dus ook handig om te gebruiken tijdens fysieke activiteiten, zoals wandelen. Je krijgt immers meer zuurstof in je lichaam, waardoor je jezelf langer kunt inspannen. Handig he, zo’n multifunctioneel product?!

 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen