Home » Vakantietip
wandelgebieden vS

5x de mooiste wandelbestemmingen in Noord-Amerika

In Noord-Amerika kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen. Het continent staat bekend om zijn prachtige natuur, diverse landschappen, bijzondere dieren en nog veel meer. In Noord-Amerika zijn daarom uiteraard veel prachtige wandelroutes om te lopen. Zowel voor de beginnende als gevorderde wandelaar zijn er geschikte routes, wat het voor iedereen leuk maakt! Wat zijn nou precies de bestemmingen waar je het beste terecht kunt voor een wandelvakantie? Hieronder vind je inspiratie voor een aantal wandelbestemmingen in Noord-Amerika! 

Kalalau Trail, Hawaii 

De Kalalau Trail in Hawaii is een van de mooiste wandelroutes van Noord-Amerika. Deze trail ligt op het eiland Kauai, wat onderdeel is van de eilandengroep Hawaii. De trail is geschikt voor gevorderde wandelaars en is erg uitdagend. Je loopt namelijk langs steile kliffen en rotsen, die erg glibberig worden wanneer ze nat zijn door regen. Tijdens de hike kun je genieten van uitzichten over afgelegen stranden en prachtige valleien. Deze hike kan niet ontbreken tijdens een rondreis Hawaii!

Appalachian Trail in de Verenigde Staten 

Een van de mooiste trails van de Verenigde Staten is de Appalachian Trail in het oosten van de Verenigde Staten. Deze trail is maar liefst 3.500 kilometer lang en loopt door verschillende staten. De trail loopt door de bergen en onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten en loop je onder andere door de bossen. Deze trail is ideaal om te lopen tijdens een rondreis door het oosten van de Verenigde Staten! 

Banff National Park in Canada 

In de Rocky Mountains in Canada kun je ook genieten van prachtige wandelingen. Bezoek bijvoorbeeld het Banff National Park, waar je uit verschillende wandelroutes kunt kiezen. Je kunt je hier gerust een aantal dagen vermaken en genieten van de adembenemende uitzichten over de bergen, helderblauwe meren en indrukwekkende gletsjers. Een bestemming om in het achterhoofd te houden tijdens het plannen van je vakantie naar Noord-Amerika! 

Pacific Crest Trail in de Verenigde Staten 

Een andere populaire trail in de Verenigde Staten is de Pacific Crest Trail. Deze trail is bijna 4.300 kilometer lang en loopt vanaf de grens met Mexico tot aan de grens met Canada. Ideaal voor als je op zoek bent naar een wandelroute waar je maandenlang over kunt doen! De trail loopt langs prachtige landschappen aan de westkust van de Verenigde Staten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om slechts een deel van de trail te lopen. De keuze is aan jou! 

Zion National Park in de Verenigde Staten 

Tijdens het rondreizen door Amerika is het een goede optie om het Zion National Park te bezoeken. In dit nationale park kun je genieten van uitzichten over rode rotsen en diepe kloven van Zion. Ook zijn er veel verschillende wandelroutes die je kunt lopen in dit park. Denk bijvoorbeeld aan de Angels Landing Trail of een wandelroute langs de Narrows. Kortom, ook hier is genoeg te beleven voor iedere wandelliefhebber! 
Of je nu een rondreis door de Canada, de Verenigde Staten of Hawaii maakt: er zit altijd wel een bestemming tussen met prachtige wandelroutes! 

 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?