Home » Vakantietip
lichtgewicht veldbedden

Boven op de berg staat geen bed. Dan nemen we hem toch gewoon mee?

Als je een tocht maakt door de natuur, staan de bedden natuurlijk niet op je te wachten. Of je nu door de jungle trekt of een bijzondere tocht maakt door de bergen, je zult zelf voor je slaapplaats moeten zorgen. In de bossen is dat nog wel te maken van bijvoorbeeld takken en bladeren. Wanneer je echter een berg gaat beklimmen of een meerdaagse tocht door de bergen maakt, wordt het een stuk lastiger. Boven op een berg staat immers geen bed klaar en het is ook lastig om het juiste materiaal te vinden om er één te maken. Gelukkig kun je in dat geval een bed meenemen. Er zijn vandaag de dag ultralichte veldbedden beschikbaar die je een uitstekende nachtrust geven!

Vele voordelen

Er zijn natuurlijk tal van andere mogelijkheden wanneer je in de natuur wilt overnachten. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een slaapmatje. Nadeel daarvan is echter dat het een stuk minder comfortabel is om op te slapen. Een slaapmatje is niet alleen een stuk minder zacht, het ligt ook nog eens direct op de grond, waardoor je snel last hebt van insecten of andere kleine dieren. Een veldbed staat net iets boven de grond. Dat zorgt dus voor meer bescherming tegen diertjes. Bovendien is het direct op de grond een stuk kouder en dat kan, zeker 's nachts in de bergen, een probleem vormen. Veldbedden vangen dat probleem dus op. En dan hebben we het nog niet over de comfort van een veldbed gehad!

Talloze soorten en maten

Overigens kun je een veldbed in ongelooflijk veel verschillende variaties aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld een inklapbaar veldbed kiezen maar ook een opblaasbaar veldbed behoort tot de mogelijkheden. Het is helemaal aan jou wat je kiest en dat heeft voornamelijk te maken met je situatie. Vind je comfort tijdens het slapen het allerbelangrijkste of wil je er vooral voor zorgen dat je tijdens de toch niet teveel ballast hebt? Gelukkig kun je ook gewoon een ultralicht veldbed aanschaffen. Niet voor niets maakt zelfs het leger gebruik van veldbedden.

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!