Home » Vakantietip
bergen japan

De mooiste bergen van Japan

Japan is zo’n land dat je een keer in je leven bezocht moet hebben. Het land heeft indrukwekkende natuur, een interessante cultuur met prachtige tempels en bijzondere bezienswaardigheden. Naast al dit moois staat Japan ook bekend om de vele bergen die hier te vinden zijn. Wist je dat maar liefst zo’n 70% van het Japanse land uit bergen bestaat? Het grootste gedeelte hiervan is te vinden op het eiland Honshu. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons, is Japan dus zeker een land dat een plekje op je bucketlist verdient. Wanneer je van plan bent om naar Japan te reizen vraag je je misschien af wat de mooiste bergen van Japan zijn. Wij gingen voor jou alvast op zoek naar het antwoord. 

De beroemde Mount Fuji

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en beginnen met de bekendste berg van Japan; Mt Fuji. Met zijn 3776 meter hoogte is het de hoogste berg van Japan. Bovenop de berg bevindt zich de krater van de Fuji Vulkaan. Hoewel dit nog altijd een actieve vulkaan is, kwam hij als laatste tot uitbarsting in het jaar 1707. De berg staat vooral bekend om zijn looks met zijn symmetrische top. Mount Fuji staat bekend als hét symbool van Japan en je zal het beeld van de berg dan ook op veel schilderijen en souvenirs terugvinden. De berg wordt gezien als een heilige berg en de Japanners aanbidden de berg tot op de dag van vandaag. Met zijn ligging op zo’n 100 km vanaf Tokyo is het een zeer geliefde dagtrip onder reizigers vanuit de stad. Met een beetje geluk kun je de berg op een heldere dag zelfs al zien liggen vanaf Tokyo. De berg heeft 10 stations waar een aantal voorzieningen te vinden zijn. Tijdens je bezoekje aan de berg kun je middels een kabelbaan naar het 5e station op 2300m hoogte gaan. Vanaf hier geniet je van een waanzinnig uitzicht. Ben jij wat avontuurlijker ingesteld? Dan kun je de berg ook beklimmen. Let wel op, dit is niet voor iedereen weggelegd, de hike is zwaar en uitdagend.

De 3 heilige bergen

We hebben het in het vorige kopje al even kort benoemd; de heilige bergen. Japan heeft 3 heilige bergen waaronder Mount Fuji. Ook Mount Tateyama en Mount Haku zijn heilige bergen. Samen vormen ze de 3 heilige bergen van Japan. De 3 bergen waren heilige plaatsen, en de inwoners van Japan geloven dat de kracht van de bergen de bron van het leven is. Van elk van de 3 bergen wordt gedacht dat ze een bepaald soort kracht hebben. Zo heeft Mount Fuji een vulkanische kracht. Heeft Mount Haku de kracht van het water, en heeft Mount Tateyama de kracht van de geesten. Een bezoek aan de bergen zorgt voor voorspoed in het leven.

Vulkanische activiteiten bij Mount Aso

Heb jij altijd al eens een actieve vulkaan van dichtbij willen bekijken? Zet dan Mount Aso op je bucketlist! Op de top van de berg kijk je namelijk in een enorme krater. In de krater zie je vulkanische activiteiten zoals rokende dampen en zie je een kratermeer. Om de krater te bezoeken kun je heel eenvoudig een kabelbaan nemen naar de top. Dit kan vanuit de noordelijke of de zuidelijke rand van de krater. Eenmaal op de top kun je genieten van het prachtige uitzicht. Ook kun je een aantal wandelroutes maken op de top. De routes variëren van korte wandelroutes tot wandelroutes van een paar uur. Bereid je wel goed voor. Doordat de vulkaan nog altijd actief is, is de berg regelmatig gesloten. Een bezoek is dus niet altijd mogelijk!

Ontdek de Japanse cultuur op Mount Koya

Koyasan is een berg gelegen ten zuiden van Osaka. Vanuit de stad bereik je Mount Koya binnen een dik uur. Het is daarom verstandig om je bezoek aan de berg op te nemen in je reisroute tijdens je bezoek aan Osaka. De monnik Kobo Daishi was de eerste persoon ooit om de berg te bezoeken. Hij stichtte hier het boeddhistische centrum van Koyasan. Tot op de dag van vandaag is Koyasan een belangrijk cultureel en spiritueel centrum in Japan. Wil jij meer leren over de cultuur van Japan, dan mag een bezoekje aan Mount Koya zeker niet ontbreken. Je kunt hier namelijk overnachten in een authentieke tempel, en meer leren over het geloof. Daarnaast vind je rondom de berg tientallen indrukwekkende tempels, en een enorme en hele bijzondere begraafplaats. Het behoort dan ook zeker tot de mooiste bergen van Japan.
 

 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?