Home » Vakantietip
bergmeren duitsland

De mooiste zwemmeren van Duitsland

In de bergen vind je de mooiste zwemmeren met kraakhelder water. Jij komt helemaal tot rust op het strandje terwijl de kinderen zich vermaken in het water. Op een warme zomerse dag kun je hier niet alleen zwemmen, maar vaak ook andere watersporten beoefenen van kajakken tot stand-up paddle boarden. In de omgeving liggen vaak talloze prachtige wandelroutes. Dit zijn de mooiste zwemmeren van Duitsland die zeker een bezoek waard zijn.

Een vakantie aan de Bodensee

De Bodensee is het grootste meer van duitsland en mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Het gigantische meer grenst aan Oostenrijk en Zwitserland en bestaat officieel uit twee meren: Obersee en Untersee. Er zijn veel mooie stranden te vinden rondom dit meer en voor watersporters valt er val alles te beleven. Zo kun je hier prachtig duiken, het meer is maar liefst 45 meter diep op verschillende plekken. Ook surfen, suppen, kanoën en zeilen behoort tot de mogelijkheden.

Outdoor avonturen rondom de Königssee

De Königssee staat bekend om het kraakheldere water. Rondom het meer liggen diverse outdoor centra waar avontuurlijke activiteiten worden georganiseerd. Zo kan je bijvoorbeeld prachtig raften en canyoning beoefenen in de omgeving. Ben jij van plan om veel te gaan wandelen of fietsen tijdens je vakantie in de Duitse bergen? Dan raadt Nienke van der Velde, technologie-expert bij TECHSPRING, aan om een GPS-horloge te gebruiken als je jouw smartphone niet mee kunt nemen. Zo hou je precies je locatie bij en kun je bovendien je snelheid en afgelegde afstand nauwkeurig berekenen. Sommige zijn zelfs uitgerust met routenavigatie en kunnen het type terrein bepalen.

De hooggelegen Eibsee

De Eibsee is een indrukwekkend bergmeer dat aan de voet van de Zugspitze ligt, de hoogste berg van Duitsland. Dit kraakheldere meer ligt op 1.000 meter hoogte en heeft helderblauw water. Je kunt onder andere wandelen door de bossen rondom het meer of het water op met een roeiboot, kajak of waterfiets. Langs het water liggen verschillende restaurants waar je kennis maakt met lokale specialiteiten.

Je kunt er ook voor kiezen om de Zugspitze te beklimmen. Met zijn 2.962 meter hoogte is dit een uitdagende activiteit. De bekendste klimroute is de Jubileum Richel, ook wel bekend onder de Engelse benaming Jubilee Ridge. De makkelijkste route is ook de langste en loopt door de Reintalvallei. Hier doe je zo’n 8 tot 10 uur over. Wil jij alleen naar boven voor het adembenemende uitzicht? Pak dan de Zugspitzbaan, hiermee ben je binnen 10 minuten op de top!

Zwemmen in de Chiemsee

De Chiemsee wordt ook wel het Beierse Meer genoemd en heeft een kustlengte van meer dan 80 kilometer. Hierdoor is er meer dan genoeg ruimte om je te vermaken. In het meer liggen drie eilandjes die je kunt bezoeken. De Chiemsee heeft alles in huis voor een afwisselende vakantie. Hier kun je zwemmen, zonnen, surfen, waterskiën, vissen, suppen, zeilen, kajakken, raften en meer!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt