Home » Vakantietip
goede backpack

De voordelen van een goede rugzak tijdens het wandelen

Als echte wandelaar weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om een goede rugzak mee te nemen tijdens je toch. Afhankelijk van de afstand die je aflegt en natuurlijk ook de omgeving waarin je je bevindt, is het belangrijk te kiezen voor de juiste rugzak. Waar de een baat heeft bij een backpack, kan de ander prima uit de voeten met een normale rugzak. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een aantal voordelen van het investeren in een goede rugzak voor je op een rijtje gezet. We kunnen je dan dus ook garanderen dat je er een hoop plezier van hebt tijdens het wandelen.

Comfort en ondersteuning

Een goede rugzak biedt comfort en de juiste ondersteuning voor je rug. Tijdens het wandelen draag je al je benodigdheden op je rug, dus het is belangrijk dat je rugzak goed past en het gewicht gelijkmatig verdeelt. Een ergonomisch ontworpen rugzak zorgt voor minder belasting op je rug en schouders, waardoor je langer kunt wandelen zonder ongemak te ervaren. Daarbij heeft een goede rugzak ook als voordeel dat je deze kunt gebruiken als handbagage, bijvoorbeeld wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Stel dat je een nieuwe koffer kopen gaat, dan heeft dit als voordeel dat je koffer een maatje kleiner kan zijn, dus ook vaak goedkoper is en je de tas kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een paar schoenen, wat verzorgingsproducten en eventueel andere belangrijke dingen die je mee wilt hebben op vakantie.

Voldoende opbergruimte

Tijdens een urenlange wandeling door de bergen is het wel belangrijk dat je genoeg ruimte hebt in je rugzak om alles mee te kunnen nemen. Kies je voor een goede rugzak, dan heeft deze vaak allerlei extra vakjes, waardoor je aan de zijkanten een fles drinken mee kunt nemen en je dus niet bang hoeft te zijn dat je ergens halverwege zonder drinken komt te zitten. Overigens is vaak een setje schone kleding ook geen overbodige luxe, bijvoorbeeld wanneer je gaat wandelen in een regenachtig gebied. Je kunt dus maar beter een paar euro extra uitgeven voor een goede rugzak, want je zult zien dat dit je ontzettend veel voordelen biedt.

Duurzaamheid en weerbestendigheid

Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor duurzaam. Deze tassen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, die dus ook een stuk beter bestand zijn tegen slijtage. Vooral wanneer je voornemens bent te gaan wandelen in alle weersomstandigheden, is het wel prettig dat de inhoud van je tas niet nat wordt. In het verlengde van het meenemen van een droog setje kleding is dit natuurlijk allesbehalve handig.

Ergonomisch

Vaak beseffen we het ons niet direct, maar wanneer je een tas draagt van een kilo of 5, dan zul je na verloop van tijd echt wel merken dat je wat extra’s met je meedraagt. Door te kiezen voor een goede en dus ook ergonomische rugzak, zul je merken dat het gewicht  veel beter wordt verdeeld, waardoor het niet uitmaakt of je de tas nu een paar uur of de hele dag op je rug draagt.

 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!