Home » Vakantietip
camper bergvakantie

Een camper kopen om de bergen in te gaan? Let op deze twee zaken!

Het ultieme gevoel van vrijheid voor veel reizigers? Met de eigen camper richting de bergen gaan. Overdag heerlijke bergwandelingen maken, om ’s avonds voor je eigen camper te genieten van de prachtige sterrenhemel. Een camper staat garant voor vele mooie reizen en avonturen. Altijd je eigen huis op wielen bij de hand, maar toch zo flexibel dat je ieder land er mee kunt ontdekken. Een camper kopen kan echter wel lastig zijn. Er zijn nogal wat soorten, maten en merken op de markt. Hoe je de perfecte camper uitzoekt voor jouw reisplannen en -avonturen? Lees snel verder.

De ruimte

Zoals al gezegd zijn campers er tegenwoordig in alle versies die je maar kunt bedenken. Van complete huizen op wielen inclusief toilet en badkamer, tot zeer compacte kampeerbusjes. Er zijn zelfs creatieve reizigers die een gewone bestelauto ombouwen tot een kampeerauto. Maar ook nieuw zijn ze in alle uitvoeringen verkrijgbaar. Daarom is het ook goed om vooraf in kaart te brengen wat de behoefte en de wensen zijn. Hoeveel mensen moeten in de camper kunnen slapen, en is bijvoorbeeld eigen sanitair nodig? Die laatste overweging is er niet één die alleen gestoeld is op luxe, het type reis speelt hier ook een rol. Ga je graag naar Scandinavië waar je wild mag kamperen? Dan is het handig eigen voorzieningen te hebben. Naar buiten om in de wildernis je behoefte te doen is dan niet altijd wenselijk, zeker niet wanneer het kwik in de avonduren behoorlijk daalt. Kleine kinderen? Ook dan kan iets meer ruimte aan boord fijn zijn. In een apart tentje je kinderen buiten laten slapen geeft niet altijd een fijn en veilig gevoel.

Het budget

Met het grote aanbod aan campers vandaag de dag, lopen de prijzen ook zeer uiteen. Het is dan ook goed om vooraf in kaart te hebben hoeveel je wilt besteden aan een camper. Realiseer je wel dat een oude camper niet altijd direct voordeliger is. Wellicht is dit nog wel het geval bij de aanschaf, maar vaak is een oude camper een stuk minder zuinig dan een nieuwe variant. Ook houdt een camper goed zijn waarde, ook wanneer het al een tijdje gebruikt is. Investeren in een nieuwe, compacte camper is dan ook een duurzame keuze. Zowel op het gebied van milieu, als in het kader van de kosten. 

Kortom, wanneer je echt een liefhebber bent van de avontuurlijke en vrije vakantieavonturen is een camper eigenlijk onmisbaar. Investeren hierin gaat je vele mooie verhalen en vakanties opleveren. Van een weekendje weg in eigen land tot maanden rondtrekken in Zuid-Europa, in een camper is het allemaal mogelijk. Van klein en fijn, tot groot en luxe; kies de camper die bij je past en ga voor die waanzinnige trip!

 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?