Home » Vakantietip
compressiesokken wintersport

Geen koude voeten meer tijdens de wintersport

Iedereen die wel eens op wintersport is geweest is er waarschijnlijk wel bekend mee; extreem koude voeten. Zo koud dat het uren duurt voordat ze weer warm worden en dat het tintelen tijdens het opwarmen zelfs een beetje pijn doet. Dit is tijdens het skiën of snowboarden een van de ergste dingen die je kan overkomen. Om deze koude voeten te voorkomen zijn er verschillende oplossingen, waar compressiekousen er een van is. Ben jij ook zo klaar met koude voeten op de piste? Lees dan snel verder hoe compressiekousen jou hiervan beschermen. 

Hoe ontstaan die koude voeten?

De voornaamste redenen de extreem koude voeten is dat de voeten niet voorzien zijn van voldoende zuurstofrijk bloed én dat het vocht in je voeten niet goed wordt afgevoerd. Dit ontstaat bijvoorbeeld door afknellende skischoenen, of bijvoorbeeld door sokken die niet ademend genoeg zijn. Om de doorbloeding van de kuiten en voeten tijdens de wintersport te bevorderen en vocht op een juist manier af te voeren, kunnen compressiekousen ski een grote toegevoegde waarde zijn.

Hoe werken compressiekousen?

Compressiekousen zorgen ervoor dat de doorbloeding van jouw voeten en kuitspieren gestimuleerd worden. Ook zorgt de sok voor extra stabiliteit bij het spierweefsel en de pezen in je onderbenen. Spiercellen worden hierdoor voorzien van extra energie in de vorm van zuurstof. En die vochtvasthoudende enkels? Die verdwijnen ook omdat de compressie sok er voor zorgt dat afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Het verschil tussen een compressiekous en steunkous?

Steunkousen zijn niet hetzelfde als een compressiekousen. Zo worden steunkousen voornamelijk gedragen ter voorkoming van aderziekten. Compressiekousen worden als medisch hulpmiddel voorgeschreven, steunkousen niet. Bij steunkousen is er dan ook geen gedefinieerd drukverloop en ze worden ook niet opgedeeld in verschillende compressieklassen, bij compressiekousen geldt dit wel. Niettemin helpen de steunkousen om lichte klachten te verzachten, zoals een drukkend gevoel in de benen of opgezwollen voeten. 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?