Home » Vakantietip

Het Bushcraftcafé

Outdoorschool.be organiseert reeds 17 jaar weekendcursussen in de Ardennen rond de thema’s survival, trekking en bergwandelen.  De laatste jaren merken we bij onze klanten dat de wil om deel te nemen groeit, maar de gaatjes in de agenda vaak ontbreken.   Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een formule om kortere workshops dichter bij huis aan te bieden.

Het valt ons namelijk op dat meer en meer mensen zich ervan bewust zijn geworden dat we in onze moderne maatschappij  heel wat basisvaardigheden verloren hebben.  Dat we wellicht hierdoor ook uit meer en meer uit balans geraken, met depressies en burn-outs tot gevolg.  Hoe maak je vuur, hoe lees je een kaart en kompas, hoe laad je een rugzak, slijp je een mes, kijk je naar een bos of pas je eerste hulp toe op een afgelegen plek.  We zijn zo vervreemd van de natuur, dat we opnieuw moeten leren hoe we er optimaal en veilig kunnen van genieten.  We ontdekken dat natuurbeleving een hobby kan zijn met heel wat helende krachten. Het grote succes van bushcraftweekends zoals het jaarlijks Groot Bushcraftweekend  van Natuurpunt zijn hiervan getuige.

Ook kinderen vervreemden meer en meer van de natuur of beschikking in hun omgeving niet meer over de geschikte ruimte om te gaan ravotten in het groen. Ouders houden hun kinderen tegenwoordig bij voorkeur binnen een straal van 50 meter rond het huis, waar 20 jaar geleden die straal nog 1500 meter bedroeg. Bovendien is de beschikbare natuur als dusdanig beschermd dat ze er ook niet veel meer mogen doen dan op de paden blijven.  Survival en bushcraft zijn echter ideale disciplines die je ook in een hoekje van je tuin kan toepassen… een vuurwok, een luifel en enkele boomstammetjes maken als snel een sfeervol survivalkamp waar ze allerlei skills kunnen beoefenen.

Dus hebben we met Outdoorschool en Natuurpunt België rondreizende Bushcraftcafe’s  in het leven geroepen om jong en oud opnieuw kennis te laten maken met de essenties van het buitenleven.   De eerste editie vond plaatst in het Meerdaalwoud bij Leuven,  de tweede op het Natuurpunt domein te Meerhout en die van 14 mei op het Hopper domein Den Brink nabij Herentals. Behalve enkele theorische basiscursussen rond trekkingmaterialen en trekkingtechnieken, oriëntatie, EHBO en bergwandelen, zal je er ook heel wat workshops buiten kunnen beleven. Denk aan vuur maken,  outdoor cooking, survival voor kids, diverse bushcraftskills,  e.d.m.

Bekijk het fotoalbum

 

Bushcraftdagen 2017 van Outdoorschool nog op 14/5, 3/9,en 5/11 met in mei en in september heel wat workshops voor kinderen en gezinnen Kijk op de website van bushcraft

bushcraft

 

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!