Home » Vakantietip
meiden in de bergen

Meiden in de Bergen

Meiden in de Bergen is een kleinschalige reisorganisatie die zich specifiek richt op bergtochten voor vrouwen. Meer vrouwelijkheid in de bergen door samen de bergen te ontdekken én in verbinding te komen met de natuur. Dat is de missie van Meiden in de Bergen. In 2020 heeft Sietske Mensing, oprichtster van Meiden in de Bergen, de stoute schoen aangetrokken en van haar passie haar werk gemaakt. Ze heeft inmiddels de opleiding tot bergwandelgids in Oostenrijk gevolgd. Ze wil graag zo veel mogelijk andere vrouwen de  bergen laten beleven. Dit doet ze niet alleen met huttentochten in de Alpen, maar ook met retreats, basecamp tochten en mini-huttentocht en dichterbij huis.  

Tijdens tochten met Meiden in de Bergen is er volop aandacht voor ieder individu doordat je in kleine groepjes op pad gaat. Je geniet niet alleen van de prachtige natuur, het gezellige huttenleven, maar ook leer je hoe je efficiënter en met meer zelfvertrouwen door de bergen beweegt. En dat alles doe je in het gezelschap van gelijkgestemde dames. Is dit iets voor jou? Tijdens de bergtochten ligt de gemiddelde leeftijd tussen de 25 en 55 jaar. Maar ook jongere en oudere meiden zijn je al voorgegaan! 

Op de website vind je alle info over de verschillende bergtochten die Meiden in de Bergen aanbiedt. Voor berginspiratie en tips kun je  ze ook op facebook en Instagram via @meidindebergen volgen.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?