Home » Vakantietip
bergen canada

Ontdek de bergen van West-Canada

Wie aan Canada denkt, denkt al snel aan spectaculaire hoge bergtoppen, azuurblauwe meren en een indrukwekkende kustlijn. En dan hebben we het nog niet eens over het spotten van grizzlyberen, mysterieuze watervallen en rotsachtige berglandschappen. Tijdens jouw Canada rondreis maak je de mooiste bergwandelingen langs al het prachtige natuurschoon. Berg- en wandelliefhebbers opgelet, want deze 3 mooie wandelingen in West-Canada wil je zeker niet missen.

Wandelen naar Peyto Lake via Icefields Parkway

Reizigers noemen deze wandelroute ook wel één van de mooiste in West-Canada. Je wandelt namelijk via het bekende Icefields Parkway naar het adembenemende Peyto Lake. Het azuurblauwe meer springt er samen met de witte bergtoppen prachtig uit. Een fijne plek om even helemaal tot rust te komen.

Uitzicht op Lake Louise, Banff

Als een van de bekendste meren van Canada is Lake Louise meer dan een bezoek waard. Haar turquoise kleur is zo onwerkelijk, zoiets moois heb je misschien nog nooit gezien. Tijdens de wandeling naar Lake Louise kun je de wandeling zo uitdagend maken zoals jij dat wilt. Op zoek naar een mooiste uitzicht? Klim dan nog een een stuk omhoog. Grote kans dat je een stuk door de sneeuw loopt, maar dat maakt het alleen maar leuker, toch?

Valley of the five lakes, Jasper National Park

Voor de wandelliefhebbers die het iets rustiger aan willen doen is dit een geschikte wandelroute. In ongeveer 1,5 uur wandel je langs de vijf meren, met prachtige uitzichten over het meer en de bergen. De route is helemaal voor je uitgestippeld en je hoeft niet te klimmen.

Rondreis per camper

Reis jij met de camper door Canada? Dan zijn er in de omgeving van deze wandelroutes talloze mooie campingplaatsen. Vergeet in het hoogseizoen niet vooraf te reserveren, want op deze populaire plekken zitten de campings snel vol. Jouw rondreis Canada camper begint hier!

 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt