Home » Vakantietip
dakkoffer wintersport

Waarom een dakkoffer voor wintersport ideaal is

Kun je ook niet wachten om weer naar de bergen te gaan voor een welverdiende vakantie wintersport? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid op reis gaat en gebruik een paklijst voor je wintersportvakantie. Om al je spullen én wintersportgear veilig mee te kunnen nemen, is het aan te raden om een dakkoffer te kopen of te huren. Waarom een dakkoffer voor een vakantie zoals wintersport ideaal is, lees je in dit artikel.

Wat is een dakkoffer precies?

Grote kans dat je al eens gehoord hebt van een dakkoffer, maar misschien heb je er zelf nog nooit eentje gebruikt. Een dakkoffer is een platte bak die je op het dak van je auto kunt bevestigen voor extra ruimte. Zo’n koffer wordt daarom ook wel gezien als een vorm van extra kofferbakruimte. Op het dak van je auto kun je namelijk nog heel wat spullen kwijt die niet meer in de achterbak of op de achterbank van de auto passen. Dakkoffers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Voor een wintersportvakantie is het aan te raden om te kiezen voor een dakkoffer waarin je je wintersportgear kwijt kunt.

Neem bijvoorbeeld de Hapro dakkoffer, een merk dat bekend staat om de kwalitatieve dakkoffers en skiboxen voor wintersport. Bij deze boxen is ook gedacht aan het aerodynamische karakter, iets wat wel zo fijn is wanneer je in of door de bergen moet rijden. De koffers zijn laag waarbij je nauwelijks merkt dat je een koffer op het dak hebt. Er is altijd voor ieder budget en voor iedere auto een passende dakkoffer te vinden. Het is goed om te weten dat je hierbij nauwkeurig moet kijken naar het merk auto dat je hebt, zodat je een goede match dakkoffer kunt vinden.

Voordelen van een dakkoffer voor wintersport

Wanneer je richting Oostenrijk of Italië rijdt voor een wintersportvakantie zie je talloze auto’s voorbij komen met een dakkoffer op het dak. Dat is niet heel gek, aangezien zo’n dakkoffer veel voordelen heeft tijdens een wintersportvakantie:

Wat ideaal is aan een dakkoffer is dat je er spullen in kwijt kunt die niet in de auto of in een koffer passen. Denk aan ski’s en snowboards.
Een dakkoffer biedt veel extra ruimte voor een vakantie zoals een wintersportvakantie. Bij dit soort trips neem je gemiddeld meer spullen mee dan wanneer je een stedentrip doet. 

Met een dakkoffer houd je extra ruimte over in de auto. Dat is wel zo fijn wanneer je met het hele gezin of met een groep vrienden op vakantie gaat.
Een dakkoffer is multi-inzetbaar. Dat betekent dat je een dakkoffer niet alleen voor de wintersport kunt gebruiken, maar ook heel goed voor een zomervakantie, een verre reis of een verhuizing. Ideaal!

Er zijn vrij weinig nadelen van dakkoffers te ontdekken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je verbruik hoger gaat zijn. Dat komt omdat de vorm van je auto anders is én omdat het gewicht zwaarder is.

Hoe kies ik de juiste dakkoffer uit?

In je zoektocht naar een passende dakkoffer zul je al gauw zien dat er ontzettend veel keuze is. Dat lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk juist handig zodat je een dakkoffer kunt vinden die écht bij jou en je manier van vakantie vieren past. Voor een skivakantie heb je waarschijnlijk meer aan een ander soort dakkoffer dan een dakkoffer voor een zonvakantie. Met de volgende tips en aandachtspunten vind je gemakkelijk een dakkoffer die bij je past:

  • Kijk goed naar de grootte van de dakkoffer, zodat je weet hoeveel bagage je mee kunt nemen. Wanneer je een Hapro dakkoffer koopt heb je bijvoorbeeld de keuze uit een kleine dakkoffer van 300 liter, een middenmaatje of juist een hele grote koffer van 600 liter. Let hierbij altijd op de afmeting van je bagage. Voor ski’s of snowboards kun je beter een lange dakkoffer hebben dan een hoge koffer.
  • Controleer voordat je een dakkoffer koopt hoeveel gewicht de koffer maximaal kan dragen. Dit doe je door je complete wintersportgear te wegen zodat je de juiste dakkoffer scoort.
  • Check ook zeker of de dakkoffer die je op het oog hebt op jouw auto past. Niet iedere dakkoffer past op iedere auto; dit ligt voornamelijk aan de lengte van de koffer. Een dakkoffer mag zowel aan de voorkant als de achterkant er niet te veel uitsteken. Ook wordt er hierbij gekeken naar de maximale dakbelasting van een auto.
  • Kijk tot slot hoe je de dakkoffer moet bevestigen aan de auto. Bij je pakket zit uiteraard altijd een handleiding, maar het is aan te raden om je vooraf goed in te lezen zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan na aankoop.

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden