Home » Vakantietip

Wandelen in Duitsland

Duitsland heeft veel in huis voor alle wandelaars onder ons. Duitsland is voorzien van hoge bergen, bossen, heide en ga zo nog maar even door.

Sauerland

Sauer lijkt wellicht een beetje op het woord ‘zuur’, maar het heeft niks met elkaar te maken. Het Sauerland betekent het zuidelijke land. De Nederlanders kennen het gebied voornamelijk van de wintersport. In de winter brengen vele mensen een bezoekje aan Winterberg om een aantal dagen te skiën. Het kan een voorproefje op de wintersport zijn, maar ook zeker een leuk uitje met familie of vrienden. Naast de wintersport is Sauerland ook een prachtig gebied om te wandelen. Het gebergte beschikt over 43.000 kilometer aan wandelroutes, dus voordat jij alle paden hebt gezien, ben je een enorme tijd verder. De routes zullen er verzorgd uitzien, aangezien ze worden onderhouden door SGV.

Eifel

Wellicht bekend voor de lezers uit Zuid-Limburg. Het begin van de Eifel bevindt zich namelijk vlak over de grens bij Zuid-Limburg. Vroeger werd hier lava uitgespuwd door de verschillende vulkanen. Tegenwoordig zorgt het gebied voor veel entertainment: eindeloze fietstochten, raften of wandelen door de bergen. De Eifel heeft een indrukwekkende natuur met oude vulkaanmeren, stadjes in de bergen, oude rivieren en nog veel meer. Het Nationaal Park de Eifel staat in de top 100 populairste bestemmingen van Duitsland.

Lünenburger Heide

Ongeveer 300 jaar geleden was dit een enorm gebied van ongeveer 7.000 vierkante kilometer. Inmiddels is er nog maar een deel van dit gebied over, maar toch zijn de natuurparken Lünenburger Heide en Südhiede de grootste heidegebieden die aaneengesloten zijn in Midden-Europa. Naast de heide bestaat het gebied uit bossen, akkerlanden, beken en leuke stadjes en dorpen met oude boerderijen. Om het dorpje te kunnen bereiken moet er eerst een ongeveer 3 kilometer worden gewandeld of gefietst vanaf de parkeerplaats. De heide wordt in bloei gehouden door Heidschnucken; een soort schapenras met hoorns. Er lopen op de Lünenburger Heide ongeveer 9.000 van deze beesten rond, verdeeld over ongeveer 13 kuddes.

Op vakantie

Wij kunnen ons goed voorstellen dat een dagje weg naar deze bergen een te grote afstand is voor vele Nederlanders. Daarom is het prettig om te kunnen overnachten en meerdere dagen van de omgeving te kunnen genieten. Na een intensieve wandeltocht wil je eventjes helemaal tot rust komen, zodat je de volgende dag opnieuw met volle energie nieuwe activiteiten kunt ondernemen. Om volledig tot ontspanning te komen, bieden wij jou een huisje met hottub aan. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden online.

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen